Kada ne znate šta, obucite nešto belo!

by | 2 jula, 2015
Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Modni kreator Bill Blass je davno izjavio da kada niste sigurni šta da obučete, obučete nešto crveno. Ja bih rekla da [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]kada ne znate šta da obučete leti obučete nešto belo![/inlinetweet]

END_6403

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Bela je svima poznata kao simbol čistote, jednostavnosti, nevinosti, ali i hladnoće, iako je boja koja možda i najviše od svih drugih upravo simbolizuje leto.[/inlinetweet] Zaista, retko ćemo se odlučiti za bele odevne kombinacije ukoliko vreme nije suvo i sunčano.

Kako se kombinuje bela boja? Lako! Sve boje su u prijateljskim odnosima sa belom, što nije slučaj sa flekama od hrane. Bilo da se odlučite za potpuni kontrast u vidu crne, blažu varijantu u vidu sive ili teget, ili se odlučite za veselije boje, teško da možete da pogrešite. Takođe, većina dezena se slaže sa ovom bojom: cvetovi, štrafte, … sve može. Bilo da nosite potpuno bele kombinacije, obogaćene detaljima u boji u vidu ešarpi, upadljivog nakita ili kombinovane sa drugim bojama bićete odlično stilizovane.

Kliknite za nastavak teksta.

END_6408

Koje bele komade morate imatu u svom garderoberu?

Za početak, [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]priznajte da je teško zamisliti život bez dobre bele, pamučne majice, a još teže bez bele košulje. [/inlinetweet]Zatim, ne bi bilo loše imati jedne bele farmerice i beli sako. [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Kao što gotovo svi imaju malu crnu haljinu, za leto je neophodna mala bela haljina.[/inlinetweet] Ne mora biti mala, može biti dugačka pamučna, midi od viskoze, kratka od čipke, kako god ko voli da nosi. I da, bela boja svima stoji lepo. Mnoge punije dame se zavaravaju da ih samo tamne boje čine vitkijima, ali trebalo bi da pobaju i svetlu boju u kroju koji laska njihovoj figuri.

Šta treba izbegavati kada su kombinacije sa belom u pitanju?

Po meni, bele cipele ili čizme ne treba da imaju svoje mestu u vašem cipelarniku. Bela se može pronaći u više nijansi – čisto bela i prljavo bela koja vuče na belu kafu. Nemojte kombinovati ove dve nijanse zajedno. Osim toga, vodite računa o izboru materijala (ne samo kada je bela u pitanju) i vrsti obuće. Ne ide sve uz običan pamuk, kao što ne ide sve uz svilu ili lan.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Nosite belu boju ovog leta. Kombinujte je sa drugim bojama ili je nosite samostalno, važno je da zablistate![/inlinetweet]

Tagovi: