Kako voleti ženu kojoj nije potreban muškarac: Finalni obračun

by | maj 18, 2015
Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Kako da se volimo, pritom, uzajamno poštujemo i ispunjavamo potrebe jedno drugog?[/inlinetweet]

Iskreno, ne znam odgovor na ovo pitanje, jer ja nisam glavna junakinja ove priče.

Ja volim da uz sebe imam muškarca koji će sve da radi, ispunjava sve moje želje i zahteve. Desilo se jednom da gaće spadnu same, kad se Vitez popeo na treći sprat, bez lifta, sa paketom vode u ruci. Samoinicijativno, bez da sam tražila. Potom, zamenio sijalicu u predsoblju, koju ja ne bih mogla da dohvatim ni da sam se na vrh merdevina popela. Opet, samoinicijativno, bez da sam prstom uprla ili reč izustila.

Znate, pravo da vam kažem, ja sve ovo pišem za drugaricu. Nemam odgovore, tako da možete da sklonite tu beležnicu i plajvaz, koji ste zašiljili, ali mogu da vam pomognem da razumete šta žena, koja kaže da joj muškarac nije potreban u životu, traži od muškarca, kao partnera, u vezi.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Spisak njenih potreba je podugačak, a na samom vrhu je zahtev, sušta potreba, da je ne sputavaš, ne obuzdavaš njenu slobodu, već da je pustiš da slobodno diše.[/inlinetweet] Ovakva žena ne da se vezati. To što ona želi partnera jeste normalna ljudska potreba, koja ne treba da poništi njenu slobodu, nezavisnost i snažan karakter.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Potrebno joj je da zna da i dalje može da menja grejač u bojleru, bez da tebe, svog muškog partnera, time kastrira. [/inlinetweet]Jer njen bivši partner nije mogao da podnese da ona stalno nešto čeprka po kući i radi stvari koje spadaju u domen ‘muških’ poslova.

Baš to je bila tačka njihovog sporenja. On se osećao nedovoljnim, kao da ne ispunjava njena očekivanja i dužnosti muškarca u vezi. Pored toga, ona mu nije ni davala da on nastavi da radi ono što bi ona svojom voljom započela, a što bi se moglo okarakterisati muškim poslom.

Čak ni ako bi se ona pre njega setila da đubre treba da se izbaci, pa krene sa punom kesom napolje. Nije vredelo da je presreće na pola puta i otima joj kesu iz ruku. Ne da, pa ne da. Kao da joj je iz oka ispalo.

‘Nije mi teško! Šta ti je?! Ostavi me!’, stalno bi govorila. Nije ni da mu je posle prebacivala, nego se on sam osećao loše. Grizla ga savest i osećaj krivice. Stiskala mu se muškost u mošnicama. Buktao gnev u glavi. Nije dugo mogao da izdrži taj nametnuti pritisak. Nametala mu je osećaj da je metiljavi mekušac, bez da je on to zaista bio.

Da nevolja bude veća, ni ona sama, mučena, nije htela da mu nameće takav grozan osećaj. Samo je navikla godinama da to sve sama radi, pa joj je teško bilo da se odrekne gadnih navika.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Nije ona bila kriva što on nije mogao da je prihvati takvom, kakva jeste, jer ona nije imala drugog izbora u životu, osim da sve radi sama. [/inlinetweet]Jednostavno, nije bilo nikog da joj pomogne. Uostalom, tako su je učili od malih nogu, tako je navikla. Ali čak i da je bilo nekog da joj pomogne, to ne bi bilo važno, jer ona voli sve da radi sama.

Voli žena da sve drži u svojim rukama. OK, znam šta ti sve sada pada na pamet. Voli ona i to. Nije gadljiva. Baš zato, što voli, nije trebalo da ti bude teško da je prihvatiš takvom kakva jeste. ‘Ako ne možeš da je pobediš, pridruži joj se’. Znanje iz crtaća.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Ne pokušava ona tebe da kontroliše na taj način, već, jednostavno, to je deo njenog bića. [/inlinetweet]Utkano u kod od malena. Kao čip. Nemoguće promeniti. Stoga, i ne pokušavaj, već prihvati različitost. To je, gotovo, imperativ, pre nego se upustiš u ljubavnu vezu sa njom i odlučiš da je zavoliš.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]I ne pokušavaj da je promeniš. Gubiš vreme i živce. Njene i svoje, a sve što možeš da postigneš jeste da je izgubiš.[/inlinetweet]

Voli žena sama da vodi računa o svojoj kući, da skuplja i spaja raspale delove. Ispunjava je takva vrsta posla. Oseća se korisnom, svrsishodnom. Vrsta meditacije. Al’ ne voli da pegla, riba kupatilo i prozore. Za takve stvari ima Helgu. Dolazi joj jednom nedeljno. Smaraju je ti ‘ženski’ poslovi. Ne podnosi ih.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Ne trudi se da je zavoliš ako ne možeš da je prihvatiš kakva jeste.[/inlinetweet]

Žena kojoj nije potreban muškarac je pravo, malo remek-delo. Pune ruke posla. Snage takve da probija zvučni zid i briljantnog uma, od kome bi se i Ajnštajnu digao.

Samo da znaš, nju je nemoguće ućutkati. Sve je zanima. O svemu hoće da priča i pritom, sa tobom sučeljava mišljenja. U konfrontaciji je njena snaga. Time se hrani. Od toga raste. Uvek aktivnog uma, nikad pasivna. Ne mora ona ni da bude u pravu, ali do toga mora da se dođe, kroz tešku borbu. Ne predaje se ni na trenutak. Žestoka i napeta.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Ako hoćeš da je voliš, treba da dorasteš izazovu, da budeš spreman i potkovan.[/inlinetweet]

Traži jednakog takmaca, koji neće pokleknuti i skrušiti se pod pritiskom, inače će te, sasvim nenamerno, oduvati, kao ekspres lonac. Ako nisi pripremljen, može da se desi da te uništi, na duži rok. Jer ona ore duboko. Do kraja zabada svoje rašlje, ostavljajući dubok i neponovljiv trag u tvom srcu, duši i telu. Raznosi snagom svog intelekta i jačinom emocija.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Posle nje, više ti ništa neće biti dovoljno dobro.[/inlinetweet]

Jedini način da je osvojiš jeste da budeš muškarac kome nije potrebno da radi ‘muške poslove’ da bi dokazao svoju muževnost i nadmoć nad ženom, već je siguran u sebe do koske. Čvrsto sazdan od testosterona, koji buja iz mošnica. Budi kao hrast, duboko ukorenjen i nepokolebljiv, uprkos vremenskim uslovima, koji ga šibaju.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Uostalom, u odnosu između muškarca i žene sve je u postizanju kompromisa.[/inlinetweet]

Nađi ga. Budi Alfa mužjak u krevetu. Veruj mi, ona se neće buniti.

Šta misliš, otkud tolika silna popularnost romana i filma „Pedeset nijansi Sive“, iako ga svi pljuju?

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Potajno, žena želi da bude kontrolisana od strane muškarca.[/inlinetweet]

Bez namere da zalazim u psihopatologiju, ovog puta, žena potajno gaji seksualnu fantaziju da bude oteta i potčinjena muškarcu. Bez pitanja, molbe i saglasnosti. Naravno, između četiri zida njihove spavaće sobe.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Žena voli da bude uzeta.[/inlinetweet]

U stilu pećinskog čoveka – da je podigneš s obe ruke, prebaciš preko ramena, ućutkaš, lupivši rukom po dupetu, dok se ona nevoljno, kao, otima, baciš na krevet i divlje po*ebeš.

Shvati, ceo dan mora da šefuje na poslu, stoga spavaća soba predstavlja njeno utočište, u kom ti se pokorno podaje i voljno predaje izvršenju, prihvatajući svaku vrstu kazne, koju si za nju spremio, ti nemilosrdni Viteže. Više si nego dobrodošao u njenoj spavaćoj sobi. Sve što želi jeste da bude tvoja pokorna robinja i da ti budeš njen gospodar. Svaki dan u nedelji. Sve što je potrebno jeste da je uzmeš.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Učiniće sve što tražiš, jer ti veruje i voli te.[/inlinetweet]

Želi da je kontrolišeš i naređuješ joj. U spavaćoj sobi, njena slobodna volja prestaje da postoji. Tu si ti vladar njenog svemira. U spavaćoj sobi samo tvoji uslovi važe. Naredi joj. Na kolena! To je pali.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Svaka Alfa žena će ti reći da želi da bude Beta u krevetu.[/inlinetweet]

Dakle, ako ne možeš da podneseš da ona izbacuje đubre i menja grejač u bojleru, ovo je mesto gde možeš da se iskupiš. Vodi je u krevet i vladaj njome. Samo, vodi računa da su ti baterije napunjene.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Ako hoćeš da voliš ženu, kojoj nisi potreban, treba da staneš pred nju, potpuno ogoljen, spreman da podeliš sa njom sve što imaš.[/inlinetweet]

Potrebno joj je da zna da si joj dorastao, ali ne na način da joj pariraš u igri i na kraju borbe odrubiš joj glavu, već u perspektivi večitog uzajamnog duela, uz puno poštovanje i iskren odnos, na obostrano zadovoljstvo i u cilju zajedničkog rasta i napretka. Kako svakog od vas ponaosob, tako i zajedničkog, kao para. Još ako znaš nežno da odigraš svoj deo uloge, imaš je u šaci.

Sa njom se sparinguje čisto, efikasno i nežno. Ti si njen izbor, stoga zadržava pravo da priča, debatuje i svađa se sa tobom, jer zaista želi da te upozna, u potpunosti razume i uspešno gradi vaš odnos.

Od tebe očekuje isto. Ne odustaj od nje.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Ispod tog njenog feminističkog razmetanja hrabrošću skriva se nežno, osetljivo i ljubavi željno stvorenje, koje samo želi da bude voljeno, kao i svi ostali ljudi na ovom svetu.[/inlinetweet]

Može ona da se busa u grudi koliko hoće da joj nisi potreban, ali jesi. Potreban joj je svedok života koji živi, svake plime i oseke bola, sreće, radosti i tuge koje doživljava iz dana u dan. Potreban joj je snažan, a nežan i topao zagrljaj na kraju dana. Spremno, otvoreno i pronicljivo uho da je sasluša i čuje čak i ono što nije izrekla. Njuhom oseti.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Ispod oklopa njene autonomije čuči dete, kome je potrebno sve ono što je svakom detetu potrebno – da bude primećeno i da ga razumeju.[/inlinetweet]

Preklinjem te, ne odustaj od nje!

Ako ne odustaneš, ona će te, na kraju, pustiti unutra. U svoj život. Tokom vremena, navići će se i početi da se oslanja na tebe i traži da ideš sam da baciš đubre i zoveš majstora da menja *ebeni grejač u bojleru, ako ti to ne možeš ili nećeš da radiš, jer zna, iz onoga što si joj pokazao, da nećeš nigde otići od nje i da je u redu da pred tobom pokaže svoje slabosti.

Da, ima ona i meku stranu svoje duše, samo je okovana. Čuva je od zla i poganih pohotljivaca. Tako ju je život naučio. Namučio. Ali sada, uz tebe zna da je sigurna i da slobodno može da otkrije sve svoje slabosti. I da je u redu da te zamoli za pomoć. To se uči, samo, potrebno joj je vremena.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Veruj mi, znam. Jer i ja sam nekad bila jaka žena. Sada sam slobodna da budem slaba, ali za to je potrebna velika snaga.[/inlinetweet]

Sada je sve u redu. Osećam se dovoljno sigurnom da mogu da te pustim da me zavoliš, zato što te toliko volim da ću ti možda jednog dana i priznati, ali samo možda, da pored svega što u životu želim, ti si jedino što mi je potrebno.

Tagovi: