Korak po korak: Dnevni i poslovni make up

by | avgust 2, 2015
Olja Grbić, Profesionalni šminker

Olja Grbić, Profesionalni šminker

Poslovni make up, kao i dnevni, trebalo bi da se sastoji od blagih, prirodnih, zemljanih nijansi. Preko dana nemojte da preterujete sa šminkom, to može da izgleda ružno i neuredno.

s

Počinjete tako što prethodno očistite lice i pripremite ga za puder. Pod uslovom da ste odabrale pravu nijansu tečnog pudera, nanesite ga na lice uz pomoć guste, sintetičke četke za tečni puder. Nepravilnosti kao sto su fleke, bubuljice, podočnjaci – porkijte korektorom, a na kraju sve to matirajte Translucent puderom.

Kapke takođe pripremite za šminkanje tako što ćete naneti bazu za senku. Većom pufnastom četkicom nanesite srednje braon senku iznad prevoja kapka, a zatim manjom pufnastom četkicom tamniju braon senku u sam prevoj kapka. Na pokretni deo kapka, ravnom četkicom dodajte vanila mat senku. Sve ovo upotpunite braon krejonom koji se nanosi u koren gornjih i donjih trepavica. Da biste izbegli oštre i grube linije, izblendujte krejon uz pomoć manje pufnaste četkice kojom ste prethodno nanosili senku… Ovako će šminka izgledati prirodnije. Na kraju nemojte da zaboravite maskaru, ona je neizostavni deo šminke.

Na obraze dodajte rumenilo u boji kasije i hajlajtera! Rumenilo, a posebno hajlajter uciniće kožu zdravom i lepom na izgled.

Što se tiče usana, savetujem Nude mat karmine.

SAVET PLUS: Uz ovakav mejkap odlično pristaje i braon maskara, koja je savršena za dnevne varijante šminke. Odlično pristaje uz sve boje očiju, naročito braon i zelene.

Tagovi: