Letnja šminka za svečane prilike

by | jul 26, 2015
Olja Grbić, Profesionalni šminker

Olja Grbić, Profesionalni šminker

Leti uglavnom nosimo vesele, svetle i šarene boje. Što se tiče mejkapa i tu možete da se poigrate sa bojama koje inače ne biste mogli da nosite zimi. Ako ste ljubitelji veselih boja, sad je pravo vreme da ih isprobate i sa šminkom.

letnja svecana sminka

Ovo prilikom koristila sam rozu nijansu, vi naravno ovu boju možete da zamenite sa zelenom, plavom ili nekom boju koju volite ili najbolje, bojom koja se uklapa uz vašu odevnu kombinaciju.

Ono sto sam ja koristila da bih postigla ovaj efekat na očima jeste: tamnija roze senka, bela – vanila senka, rozi pigment sa sitnim šljokicama, crni ajlajner i veštačke trepavice.

Šminkanje počinjete tako što prethodno kapak pripremite za senčenje nekom bazom za senku ili korektorom. Sa velikom pufnastom četkicom (za blenidovanje) nanosite rozu senku u dva – tri sloja iznad pokretnog dela kapka. Zatim ravnom četkicom utapkavate svetlu senku duž čitavog pokretnog dela kapka. Preko nje sa tom istom četkicom dodajte pigment sa sitnim šljokicama. Na kraju dodajte crni ajlajner, a potom maskaru i veštačke trepavice.

SAVET PLUS: Ako niste vešte sa izvlačenjem ajlajnera, zalepite parče selotejpa od spoljašnjeg ugla oka ka obrvi. To će vam pomoći da ajlajner izvučete ravnomerno.

Tagovi: