Tema nedelje: A šta vi mislite o poplavi rijalitija?

by | avgust 28, 2015
Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina "Lepota i zdravlje"

Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina „Lepota i zdravlje“

Kad god bih čula nekog našeg muzičara kako s ponosom ističe da uopšte ne sluša domaću muziku, pomislila bih: „kad bi oni koji tebe slušaju tako rezonovali, kome bi pevao i, samim tim, kako bi zarađivao“? Slično pitanje bi mi palo na pamet i kad bih pročitala da neko, ko se pojavljuje na ekranima, naglašava da gleda samo History channel, Animal planet, Diskaveri… Izboru se, zaista, ništa ne može prigovoriti, ali kad bi svi gledali samo pomenute kanale ti o kojima govorim nikad ne bi ni stekli status „poznate ličnosti“.

Od kad radim ovaj posao sa nestrpljenjem sam očekivala prestanak „letnje šeme“, jer su se u septembru na ekranima pojavljivale nove emisije, a to je značilo – eto sagovornika koji nisu “sto puta” bili u novinama. Ako se po jutru dan poznaje, ove jeseni profitiraće samo tabloidi i to oni najžešći. „Veliki brat“ se “baškari” na dve televizije, na imanju u Lisovićima je opajana paučina, a uzdanica televizije Happy će, kad zahladni, verovatano promeniti naziv u St.Moritz i nastaviti po starom. [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Ona čuvena rečenica „ako vam se ne sviđa, imate daljinski“ neće imati mnogo smisla, jer će nas na svakom kanalu čekati slične priče. [/inlinetweet]Doduše, daljinski ima i dugme kojim se televizor isključuje, ali već sam rekla da je ekran mesto na kojem se nalaze mnogi potencijalni sagovornici.

Podrazumeva se da postoji mogućnost da sam „ogrešila dušu”, te da se spremaju i neke nove, pristojne i smislene emisije. No, ovog trenutka mi se čini da ću potencijalne sagovornike otkrivati samo kod Ivana Ivanovića, koji ne samo da ume da ih dovede u svoju emisiju, već i da uradi zanimljive intervjue. Eto, nedavno mi je repriza epizode u kojoj su mu gosti bili svetski poznati 2 Chelos, dala do znanja da su ti momci veoma duhoviti i neposredni tj. savršeni za intervju. Možda će televizijska jesen doneti još neku emisiju poput „Perspektive“, o kojoj se mnogo pričalo i pisalo na društvenim mrežama, a kako i ne bi kad su njeni autori napravili ne jedan, već deset koraka napred. Upravo gledajući epizodu u kojoj je sa novosadskim srednjoškolcima razgovarao Marčelo, poželela sam da s njim razgovaram. Ukoliko ne bude takvih emisija, kad se poželim televizije, gledaću Entonija Bordejna. Em je šmeker, em obilazi svet. Otkrijte mi u komentarima ispod posta šta ili koga biste vi voleli da gledate ili intervjuišete?

U prethodnom blogu pitala sam vas koje vas najviše nerviraju dok čitate novine ili portale. Čitateljke koje su poslale najkreativniji odgovor dobijaju knjige, a molim sve dobitnice da svoje podatke (ime i prezime, puna adresa prebivališta, broj telefona) pošalju na mejl adresu naše redakcije na: [email protected].

Nagrađeni komentari su sledeći:

Ivana:
‘Da li je na vama sve prirodno?’ Malo sutra, pošto su im zadnjica, grudi i usne do juče bili više brojeva manji!
‘Fanovi i ljubav prema muzici su mi najbitniji!’ Kako da ne, zašto onda ne pevaš u trnerci besplatno!
‘Dete mi je na prvom mestu!’ Pa zašto ti je onda bebisiterka 24h pored tebe, a telefon isto toliko u rukama!
‘Smršaćete iako jedete čokoladu!’ A onda u nastavku teksta, jednu kockicu crne čokolade dnevno..
‘I u sedmoj deceniji izgleda safršeno!’ Bravo za Photoshop!

Milena Petrović:
Meni su postali jezivi naslovi tipa : “Ušla je u špajz i uzela teglu, nećete verovati šta je…” , “Šokiraćete se kad vidite sta je ovaj čovek uradio kada mu je auto…”. Mislim, zaista!
Sledeće sto me nervira je ubacivanje reči iz engleskog jezika u tekst. “Oh, wait”, “Goodbye”, “Nevermind”, “Of course”. Čemu to, da nam pokaže novinar kako zna engleski jezik? Bravo za njega!
Često se i koristi termin “šerujte” (share). Ne znam da li to tako zvuči modernije, ali mi je draža naša, srpska reč “podelite”.

Ivana:
Ono sto mene najvise tera da preskocim citanje nekih tekstova je sam njihov “pompezan ” naslov za koji doticni misle da cemo se zalepiti kao muve 🙂
“6 nacina kako da mu citas misli ” -kako da ne ,muski mozak je zaista toliko laka rabota da postoji samo tricavih 6 nacina za ljubav i srecu do kraja zivota .
“Najcesci razlozi za raskid i kako da opet bude vas” -katastrofa,ako je vec kraj ,onda me zaista ne interesuje kako da napravim “carobni napitak ” da ne ode i da jos sebi natovarim krivicu za raskid !
“Izbegavajte ove namirnice ako zelite da budete primeceni” ,ne ,ne zelim da budem primecena kao grisina izasla ispod tosta ,hocu stavim prst u teglu eurokrema ,jer nisu zene debele ,vec pune ljubavi :))

Ostale moje blogove možete da pogledate OVDE.

Tagovi: