Tema nedelje: Ko su dobri frajeri u Srbiji?

by | novembar 20, 2015
Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina "Lepota i zdravlje"

Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina „Lepota i zdravlje“

Prošle nedelje sam gledala film „Igra u tami“. Dok sam sa prijateljicom izlazila iz bioskopske sale, rekla sam joj: „Viktor Savić baš dobro izgleda“. Njen odgovor je bio: „Kako da ga posmatram kao frajera, kad je 10 godina mlađi od mene“. Pogledala sam je u čudu, uz komentar: „Nisam ti rekla da ga startuješ, već da odlično izgleda. Od mene je 20 godina mlađi pa to vidim, kao što odavno znam da Neven Bošković, koji je od njega skoro duplo stariji, spada u prirodne lepote Srbije“. Pomenula sam joj i dva geja, za koje ne znam da l’ su zgodniji ili šarmantniji, tek da shvati da ne govorim o zainteresovanosti za nekoga, reč је isključivo o tome – ko je dobar frajer.

Doduše, za to dobar frajer treba mnogo više od lepog lica i savršene figure, a to „više“ ne možete da otkrijete dok nekoga ne upoznate. Svima nam se desilo da neko ko izgleda kao super faca, kad s njim popričate, bude toliko bljak da ne želite ne samo da se družite, već ni da sarađujete. Srećom, mnogo je i drugačijjih primera, ali ‘ajdе da ne mudrujem, već da se vratim na – dobre frajere. Jednostavno, zna se kakvi mladići, a kasnije muškarci raznih godina nose tu „titulu“. Uostalom, da je do godina ne bi Šon Koneri decenijama gospodario svetskim listama najseksepilnijih.

Odgovor prijateljice me je podsetio na prve dve godine mog novinarskog života, kad sam uglavnom radila intervjue sa sportistima. Kad bih videla neko novo lice na terenu, prvo bih se zapitala da li bi se dopao čitateljkama, pa tek onda da li daje golove ili koševe. Prisetila sam se i anketa, koje smo svojevremeno često radili čim uđemo u decembar, a pitanje je bilo – ko su najprivlačniji muškarci/žene u proтekloj godini? U najvećem broju slučajeva, oni koje sam zvala pitali bi: „A mogu li da ti nabrojim strane ličnosti?“ Sledeća rečenica bi bila: „Znaš, ako pomenem nekog odavde, novine će svašta pisati“. Da bi se to izbeglo, pominjao bi se Bred Pit ili Džordž Kluni, jer je šansa da se oni upoznaju upravo onolika koliko i moja da uradim intervju sa Entonijem Bordejnom ili Macom Vilanderom, a nije da ne bih volela 🙂

Pošto mi je cela ova priča postala zaniljiva, proteklih dana sam prijateljice, poznanice i koleginice zapitkivale za koga, ali isključivo od muškaraca iz regiona (kako se to popularno kaže), misle da su „dobri frajeri“. O, koliko je tu imena bilo – Đule Van Gog, Žarko Laušević, Zdravko Čolić, Nikola Demonja, Petar Benčina, Miloš Biković, 2CELLOS, Vlada Vuksanović, Vlado Georgiev

Zašto ovde stati?! Napravite svoju listu „naj frajera“, a na njoj ne više od 10 imena. Pošaljite je u vidu komentara, ispod ovog teksta. Pet čitateljki čiji „kandidati“ budu u samom vrhu, dobiće poklon – Doncafé poklon set koje sadrži 200 gr nove Doncafé Nougat kafe, 200gr Doncafé Moment kafe i šolju sa prazničnim motivima.

Foto: PR

Foto: PR

Tagovi: