6 koraka za jednostavnije oblikovanje obrva

by | jul 24, 2015
Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Oblik obrva značajno utiče na vaš celokupan izgled, pa je zato veoma važno da ih pravilno oblikujete u odnosu na oblik lica. Sa pravim potezima linija iznad oka one će postati detalj koji vašem pogledu daje potpuno novu dimenziju…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. OBLIKOVANJE PINCETOM I MAKAZICAMA
Za lepo oblikovane obrve potrebno je prvo počupati sve dlačice koje štrče i pritom se truditi da budu što simetričnije. Ukoliko imate jako dugačke dlake treba ih skratiti makazicama ili trimerom.

2. PUDER ZA OBRVE
Kada smo počupali obrve prelazimo na šminku koja će im dati konačan izgled. Danas imamo veliki izbor kada su proizvodi za popunjavanje obrva u pitanju pa možete birati između olovke, pudera, gela i maskare za obrve. Ukoliko prirodno imate dobar oblik biće dovoljno da ih samo popunite puderom za obrve ili čak možete koristiti i neku mat senku za oči koja odgovara vašoj boji obrva. Koristite četkicu za ajlajner i laganim potezima popunite obrve polazeći od sredine ka repu a zatim ih pročešljajte češljićem.

3. OLOVKA ILI GEL U BOJI
Ukoliko nemate dobro ili dovoljno definisan oblik obrva (npr. imate dosta rupa ili su kratke) bolji izbor je olovka ili eventualno gel u boji jer će oni dati izraženiju liniju. Prvo treba očešljati obrve kako bismo bolje videli oblik. Uvek počinjemo od sredine obrva a zatim kratkim laganim potezima crtamo linije poput dlačica za što prirodniji izgled. Zatim se krećemo ka repu obrva na koji treba naneti najviše proizvoda jer on treba da bude najtamniji. Tek nakon toga veoma laganim potezima možemo dodati malo proizvoda na početni deo obrva koji ćemo čak, ako je potrebno, ublažiti tapkajući prstima štapićima za uši ili četkicom za obrve.

4. KOREKTOR
Kada ste iscrtali i popunili obrve možete uraditi još jedan dodatni korak za veoma precizno definisanje obrva. Potrebno je da čvrstom sintetičkom četkicom nanesete nekoliko nijansi svetliji korektor, iznad i ispod luka obrva, i veoma ga precizno izvučete, a zatim za kraj malo utapkate prstima kako biste uklonili višak. Tako možete očistiti eventualan višak olovke ili senke koju ste prethodno naneli.

5. HAJLAJTER
Za kraj ispod luka obrva nanesite hajlajter ili svetlu sedefastu senku što će dodatno vizuelno podići obrve.

6. GEL ZA FIKSIRANJE
Kako biste osigurali da vam se obrve ne raštrču (naročito ako imate dugačke dlake) za kraj nanesite providni gel ili vosak za obrve. Ukoliko nemate ove proizvode možete se poslužiti i gelom ili lakom za kosu, ali u jako malim količinama.

Tagovi: