Kako dobiti seksi ten na najbrži i najzdraviji način

by | oktobar 30, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Iako je leto odavno iza nas, to ne znači da treba da zaboravimo na predivan preplanuli ten. Za to nam je potrebno malo šminke i pametnih pokreta četkicom ali će rezultat biti kao da smo se vratile sa nekog egzotičnog putovanja. Naravno, ne treba preterivati sa bronzanim tenom u toku jeseni i zime već ga prilagodini prilici.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Osnovna stvar koja nam treba za ovakav look je što kvalitetniji bronzer. On može biti mat ili sa primesama sjajnih čestica, koje treba da budu što sitnije i finije. Mogu se kombinovati i dve vrste bronzera.

Kada birate bronzer veoma je važno da odaberete odgovarajuću nijnsu prema vašem tenu. Mnoge devojke koriste pretamne nijanse jer misle da će time dobiti jači efekat, ali to obično samo izgleda suviše napadno i veštački i ne daje lep preplanuli izgled.

Poželjna osobina kod bronzera je da se što lakše blenduje, da može da se nadograđuje i da nema naranđžasti podton (koji većini ne odgovara). Preporuka je da za početak koristite mat bronzer kojim možete ujedno i konturisati lice prema vašem obliku lica. Nanosite ga mekanom četkom uz ivicu kose, ispod obraza (od sredine uveta do ivice usana) i po potrebi u maloj količini uz vilične kosti i duž nosa ako želite da ga suzite.

Izbor četke je takođe veoma bitan. Ukoliko bronzer nanosite sunđerima i aplikatorima koje ste dobili uz bronzer uglavnom nećete dobiti dobar rezultat. Poželjno je da imate četku baš za ovu namenu, koju eventualno možete koristiti i za nanošenje rumenila.

Nakon nanetog mat bronzera možete dodati malo bronzera sa sjajnim česticama na obraze, tik iznat mat bronzera i malo uz ivicu kose. Iznad njega ćete naneti rumenilo, a na sam vrh jagodičnih kostiju nanesite hajlajter u kamenu koji će pružiti prelep prirodan sjaj i time upotpuniti ovaj seksi bronzani look.

Pored širokog spektra preprata za šminkanje koji su nam danas dostupni zaista nema potrebe oštećivati svoju kožu preteranim sunčanjem u solarijumima. Radije se odlučite za šminku koju ćete uveče skinuti a vaša koža će ostati sveža i mladolika. Šminka takođe može imati negativan uticaj na kožu zbog čega je važno da birate samo kvalitetne i proverene proizvode jer je ona u današnje vreme stvorena tako da čak neguje kožu a ne oštećuje je.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: