Kako pravilno koristiti četkice za mejkap?

by | februar 12, 2016
Komentarisala: L&Z šminkerka Marijana Grabovica, 066/669-45-59; Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Šminkerka: Marijana Grabovica, 066/669-45-59;                Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Ne uspevate da postignete željeni efekat kada je nanošenje šminke u pitanju? To se dešava ako se opredelite za neadekvatne i nekvalitetne mejkap proizvode i četkice, te i zbog njihove nepravilne upotrebe. Zato posebnu pažnju posvetite odabiru šminke i alata za njeno nanošenje.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Postoje razni oblici četkica koji su prilagođeni odgovarajućim pokretima kojima nanosimo proizvod i senčenju određenog dela lica. Pored oblika četkice, bitan je i tip njene dlake u zavisnosti koje je strukture proizvod koji se upotrebljava.

Četkice za senčenje lica i ten

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Četkica za tečni puder je po pravilu sintetička, jer se na taj način veći deo proizvoda zadržava na koži lica, a manje na samoj četkici. Opredelite se za široku zaobljenu četkicu kojom ćete sitnijim kružnim pokretima naneti puder. Prilikom upotrebe pudera, vodite računa o tome da se ne vraćate na staro mesto, kako ne bi ostale fleke. Bitno je nanositi ga redom, kako biste postigli ujednačen ten, dok to nije slučaj sa puderom u stiku koji se lakše nanosi.

Široku zaobljenu četkicu, kojom može da se pokrije veća površina, koristite za pravilno nanošenje pudera u prahu ili kamenog pudera, radi fiksiranja prethodno nanetog tečnog.

Foto: Promo

Foto: Promo

Četkica za nanošenje bronzera i rumenila trebalo bi da bude sa blago ukrivo sečenim vrhom, jer priroda pokreta zahteva oblik sa kojim se postiže veća preciznost u radu. Bronzer nanesite pokretima od vrha uha ka uglu usana, pritom vodite računa da izvučete ravnu liniju. Rasenčite ga pokretima ka gore. Po potrebi se može naneti na slepoočnice i viličnu kost, o čemu je je bilo reči u prošloj temi. Rumenilo nanesite jagodičnu kost blagim utrljavanjem i rasenčavanjem u predelu izmedju bronzera i hajlajtera.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Četkica u obliku lepeze je idealna za nanošenje i rasenčavanje hajlajtera, mada se i on može naneti sa četkicom za bronzer i rumenilo. Nanesite ga na predeo iznad bronzera, blagim pokretima na predelu iznad uha ka jagodici.

Koje četkice koristiti za senčenje oka, obrva ili precizno nanošenje tečnog ruža pogledajte na sledećoj strani… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Četkice za senčenje oka

Postoji više tehnika senčenja oka i u skladu sa tim trebalo bi odabrati odgovarajuće četkice. Za nanošenje senke kružnim pokretima koristite kružne četkice, a za ravne i oštre pokrete, one pljosnate. Četkice za senčenje oka trebalo bi da budu sa prirodnom dlakom, jer je senka praškaste strukture. Za nanošenje precizne linije ajlajnera upotrebite četkicu sa sintetičkom dlakom, jer je proizvod kremaste strukture. Da biste postigli što veću preciznost, možete se opredeliti za kosu četkicu, a ako vam je lakše, opredelite se za onu u obliku igle.

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Četkica za oblikovanje i popunjavanje obrva

U ovu svrhu koristite četkicu sa blago ukrivo sečenim vrhom, koja ima čvrstu dlaku ukoliko obrve bojite senkom.

Četkica za usne

Četkica za precizno nanošenje tečnog ruža ili sjaja bi trebalo da bude uža, čvršća i špicasta.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: