Kako uz malo veštine i šminke istaći najbolje na nama?!

by | jul 3, 2015
Šminkerka: Marina Pjevac

Šminkerka: Marina Pjevac

Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Facebook stranica: Marina profesionalno šminkanje
kontakt: 063/1587676 063/7788653

 

Šminkanje je svakodnevica i postoji hiljadu i jedno pravilo za nanošenje šminke. Koja su to “pravila” i načini šminkanja i šta je najbolje istaći na nama u nastavku nam objašnjava šminkerka Marina Pjevac.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

NEGA LICA – akcenat je zapravo na samoj nezi. Volite svoju kožu, čistite je i hidrirajte. Svež i blistav ten uvek je u modi. Za dnevnu varijantu, nakon pravilno očišćene kože, dovoljno je malo korektora, laganog hidrantnog pudera ili BB kreme. Noćni izlazak dozvoljava upotrebu prajmera, pudera veće pokrivne moći, kao i pudera u kamenu za fiksiranje i sprečavanje „prosijavanja“ tena. Rumenilo u boji kajsije, malo hajlajtera ili bronzer doneće vašem licu potrebnu svežinu.

Još saveta pročitajte na sledećim stranama.

Foto: Freedigitalphotos.net

Foto: Freedigitalphotos.net

PRIRODNE OBRVE – oblik prilagodite pre svega obliku lica. Akcenat je na lepo definisanim obrvama koje deluju prirodno. Izbegavajte oštro popunjene, prenaglašene obrve. Na mestima gde imate rupice, jednostavno olovkom u boji vaših obrva docrtajte i popunite dlačice koje vam nedostaju.

Foto: Albumarium

Foto: Albumarium

OČI – Boju senke prilagodite boji očiju. Za maksimalnu postojanost, pre senčenja, nanesite bazu. Senka će biti koloritnija, izraženija i dugotrajnija. Oblikom i nijansom ajlajnera definišite svoj stil. U modi je mačkast, pravilno nanešen ajlajner. Dubinu pogleda zaokružite naošenjem maskare u jednom ili više slojeva.

Foto: Albumarium

Foto: Albumarium

USNE – vodimo se logikom manje je više. Ako smo naglasili oči, usne zadržimo u prirodnoj varijanti. Ruž u boji usana ili balzam pun su pogodak. Za one smelije, ruževi u jarkim voćnim nijansama, mat ili sjaj. Ombre usne? Na vama je da odlučite.

Savet plus: Uživajte u lepoti i igrajte se bojama i trendovima. Prilagodite svoju šminku frizuri, raspoloženju, situaciji. Uživajte u svakom danu, jer samo je zadovoljna, nasmejana žena, lepa žena!

 

Tagovi: