L&Z vizažista savetuje: 7 čarobnih trikova za punije usne

by | jun 9, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Mnoge žene čeznu za punijim i zavodljivim usnama, a da bi to postigle nisu vam potrebne intervencije estetske hirurgije, već se mogu upotrebiti i čarolije dekorativne kozmetike.

 

 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Mali i jednostavni trikovi učiniće da vaše usne izgledaju besprekorno u samo par poteza, a u tome će vam u nastavku pomoći naš vizažista Daniela Banović Čoban.

1. Negujte usne
Kako bi usne izgledale bujno i poželjno moraju biti negovane. Povremeno ih pilingujte četkicom za zube ili prirodnim pilingom od meda i smežeg šećera. Nakon ovog tretmana nanesite balzam za usne. Izgledaće prirodno, sveže i punije.

2. Koristite olovku
Većina devojaka zna za ovaj trik ali je bitno uraditi ga na pravilan način. Potrebna vam je olovka u boji koži ili boji ruža. Nanesite je malo iznad vaše prirodne ivice usana na onim mestima na kojima želite da ih povećate ali ne preterujte jer će drugi primetiti da ne izgleda prirodno.

3. Svetle boje
Nakon što ste iscrtali usne nanesite ruž i to najbolje u svetlijim nijansama. Ukoliko koristite tamnije nijanse usne će delovati sitnije.

4. Koristite sjajeve
Nakon nanetog ruža možete dodati i sjaj ili ga koristiti samo u kombinaciji sa olovkom. Postoje čak i sjajevi koji su posebno pravljeni sa namenom da usnama daju puniji izgled.

5. Ombre
Veliki hit ove godine je ombre efekat na usnama. Za postizanje ombre efekta treba vam dve nijanse ruža, jedna nešto tamnija i jedna svetla. Nanesite osnovnu boju a zatim u sredinu nanesite svetliju nijansu.

6. Efekat bele olovke
Belu ili svetlu olovku nanesite odmah iznad vaše gornje ivice usana i dobro je utapkajte tako da se ne vide oštre ivice. Tako ćete trenutno vizualno povećati usne.

7. Koristite hajlajter
Nanesite tečni puder ili hajlajter u kamenu na pregibe iznad gornje usne. To će vašim usnama pružiti zavodljiv i puniji izgled.

Tagovi: