Top 5 saveta kako da budete najlepša mlada

by | jun 26, 2015
Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Venčanje je jedan od najvažnijih dana u vašem životu, pa je razumljiva želja da sve bude savršeno i jedinstveno.

 

 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ovo je dan kada je samo najbolje dovoljno dobro. U skladu sa tim, naša šminkerka, Daniela Banović Čoban savetuje vas kako da svoje sudbonosno DA izgovorite u najboljem mogućem izdanju.

Foto: Pixabay Free

Foto: Pixabay Free

1. PRIPREMA JE PODJEDNAKO VAŽNA KAO I SAMA ŠMINKA
Prva stvar na koju se treba fokusirati jeste postizanje savršenog tena. Bilo da se šminkate same ili će to učiniti profesionalni šminker same možete dosta doprineti završnom izgledu. Oko dve nedelje pre venčanja obavite kozmetički tretman čišćenja lica. Ako dođe do crvenila ili se neka bubuljica upali imaćete vremena da to sredite do venčanja. Redovno čistite lice odgovarajućim sredstvima i dva do tri puta nedeljno radite piling tretman koji vam je preporučila kozmetičarka. Svako veče nanosite hidratantnu kremu na lice i vrat. Na dan venčanja očistite lice nežnim preparatima i u tankom sloju nanesite hidratantnu kremu. Sada ste spremne za šminkanje.

Kliknite za nastavak teksta.

Foto: Albumarium

Foto: Albumarium

2. SAVRŠEN TEN
Pre šminkanja lica nanesite prajmer. On će obezbediti lakše nanošenje pudera kao i njegovo duže trajanje. Postoje i prajmeri sa posebnim namenama, npr. za popunjavanje bora i sitnih nepravilnosti ili za neutralisanje crvenila isl. Ipak za većinu će redovan kvalitetan prajmer biti sasvim dovoljan. Nakon prajmera nanesite tečni puder. Moja preporuka je da to bude što kvalitetniji i što trajniji puder jake pokrivne moći ali koji će izgledati prirodno na licu. Najvažnije je, naravno, odabrati idealnu nijansu jer će se u suprotnom prelazi videti na slikama a i uživo. Za podočanjake koristite korektor a za kraj nanesite što finiji puder u kamenu. Njega nikako ne zaboravite ili će vam se šminka razmazati.

Foto: Freedigitalphotos.net

Foto: Freedigitalphotos.net

3. RUMENILO I HAJLAJTER
Obavezan deo šminke za mlade je neko nežno lepo rumenilo koje treba naneti što pažljivije kako ne bi bilo vidljivih prelaza. Kao bonus možete dodati i malo hajlajtera na gornju liniju jagodica. On će vašem licu dati svežinu a i izgledaće prelepo na slikama. Nemojte preterivati sa kontirisanjem. Ili ga potpuno preskočite. Nikako ne želite tamne crte na licu.

Foto: Pixabay Free

Foto: Pixabay Free

4. RECITE NE TAMNIM SENKAMA
Mladama se nikako ne preporučuju tamne senke. Ukoliko ste navikle na jaču šminku pokušajte da se par puta pre venčanja našminkate različitim nežnijim tonovima i pitajte vaše najbliže za savet. Već duži niz godina u svetu je trend da mlada izgleda prirodno, negovano i sveže. Šminka uopšte ne treba da bude u prvom planu već da naglasi sve vaše atribute kako biste izgledale lepše nego ikad. Za ovakve prilike se koristi mnogo proizvoda za šminkanje ali to ne sme da se vidi, treba da deluje kao da skoro ni niste našminkane već tako izgledate svakog jutra kad ustanete iz kreveta.

Foto: Pixabay Free

Foto: Pixabay Free

5. NIGDE BEZ TRAJNOG RUŽA
Pošto se većina ruževa skine već nakon par sati a vi treba da izgledate lepo više od 12 sati obavezno se odlučite za trajni ruž. Sada ih već ima na svakom koraku. Obratite pažnju na to da su oni uglavnom mat i isušuju usne, zato usne negujte prethodnih dana i pijte dovoljno tečnosti. Ako uz ruž niste dobile balzam ponesite neki svoj i po potrebi dodajte malo. Naravno, za svaki slučaj ponesite i ruž za popravku ali ako odaberee kvalitetan trajan ruž to možda neće biti ni potrebno.

Tagovi: