Categories L&Z akcije

FJÄLLRÄVEN proleće/leto 2018: Nasleđe susreće inovaciju

 Bez prirode bismo bili ništa. Njena nas veličina i lepota opčinjavaju, a njena divljina ispunjava poštovanjem. Upravo zato Fjällräven svojim proizvodima želi pomoći ljudima da pronađu put do šuma, planina i reka; nadahnuti ih da se vrate prirodi. Biti najbolji u proizvodnji opreme za boravak u prirodi znači kreirati proizvode u skladu sa prirodom. Biti ponosan na nasleđe, ali uvek težiti inovaciji. Upravo to je bila misao vodilja prilikom stvaranja nove Fjällräven kolekcije koja nam pokazuje kako izgleda susret bogate istorije i uzbudljive budućnosti, susret nasleđa i inovacije. Slavna istorija Greenland jakne u novom ruhu trebala bi nadahnuti novu generaciju pustolova na povratak prirodi. Jer priroda nas očekuje!

Greenland Updated: ponovno rođenje klasika

Pre tačno 50 godina rođena je jakna za pustolovine na otvorenom; stvorena da dobro služi kad je hladno, toplo, vlažno ili suvo. Jakna stvorena da traje; koju su nosile i volele generacije. To je legendarna Greenland jakna i upravo je ona bila polazna tačka nove Fjällräven kolekcije. Nova Greenland kolekcija izgrađena je na bogatom nasleđu. Ali nije ostalo samo na tome, otišlo se korak dalje. Zadržana je ista svevremena estetika, a poboljšana je izborom održivih materijala poput G-1000 Eco i Eco-Shell koji ne sadrže štetne PFC spojeve. Sva odeća je dizajnirana tako da se jednostavno može popraviti kod kuće čime je vek trajanja produžen. Jednostavno rečeno ostvaren je najbolji spoj bogate i slavne tradicije i najsavremenijih tehničkih rešenja.

Izdvojeno iz Greenland Updated kolekcije

Osvežena kolekcija Greenland nosi istu viziju koju je Åke Nordin imao za originalnu jaknu Greenland. Proširena je kako bi se ostvario potpuni asortiman izdržljive i bezvremenske opreme sa najodrživijim rešenjima u dizajnu i proizvodnji. Uz već spomenutu ikonsku Greenland jaknu, u Greenland porodici je konačno zastupljen i Fjällräven Eco-Shell materijal u modelu jakne logično nazvanom Greenland Eco-Shell, koja spaja moderno troslojnu shell funkcionalnost i večni Greenland DNK. A kao dostojnu proslavu 50-godišnjice ove legendarne kolekcije Fjallraven je izbacio jaknu Greenland Half Century. Ažurirana verzija jakne Greenland No. 1 slavljenički je komad načinjen od ekološki prihvatljivog G-1000 Eco materijala i uklju
uje tehnologiju zalepljenih šavova čime je garantovana neverovantna sloboda pokreta. U ovoj kolekciji prvi put su se spojile dve ikonske Fjällräven linije: Greenland i Kånken. Posebno izdanje najprodavanijeg svetskog ruksaka izrađeno je od G-1000 Heavy Duty Eco materijala, pa je reč o savršenom partneru za svaku pustolovinu, bila šuma ili grad, suvo ili kišovito vreme.

Rođene u Bavarskoj, nošene u celom svetu

Hanwag su planinarske čizme koje još od 1921. godine spajaju tradicionalno bavarsko umeće i izdržljivost, kao i stručnost proizvodne inovacije. No usprkos uvažavanju tradicije, upravo su inovacije glavna pokretačka snaga Hanwaga, što je vidljivo i u kolekciji proleće/leto 2018. Tako su uz pomoć TubeTec tehnologije predstavljeni novi modeli Bendigo i Calpa, dok su neki modeli poboljšani, pa je popularna linija Tatra dobila dve nove zvezde Tatra II, odnosno Tatra Light. Osim toga Hanwag odeljenje za razvoj i istraživanje osnovao je Žensku alijansu, u koji su uključene žene različitog stepena outdoor iskustva, zahteva i mišljenja koje pružaju dragocene informacije za dalje usavršavanje Hanwag proizvoda – za svaku ženu, svaki teren i svaku pustolovinu.

Primus Campfire 2018: svaki dan je savršen za pustolovinu

Svaki dan je stvoren za pustolovinu, a dobar obrok sa porodicom i prijateljima učiniće svaku pustolovinu još boljom. Upravo to je bila misao vodilja švedskog brenda za kuvanje na otvorenom Primus prilikom razvijanja nove Campfire linije. Čine je Kuchoma Grill kompaktnog dizajna koji će biti spreman za roštiljanje kada i vi. Osim toga tu su i Campfire hvataljke od nerđajućeg čelika, kecelja od G 1000 materijala koji štiti od masnih mrlja, Cooler Backpack koji će Vaša pića držati hladnima i usred leta, posuđe od nerđajućeg čelika i Campfire sklopivi sto i stolce od aluminija. Sitnice proverenog kvaliteta koje su sposobne popraviti čak i najbolju pustolovinu.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA