Categories POKLONI I AKCIJE

8. mart: Izbor za snažnu i odvažnu damu

Osmi mart je samo jedan dan u godini, kada se prisećamo borbe za ženska prava, ali nikako ne smemo zaboraviti da ta borba i dalje traje. 

Iako svakoga dana treba insistirati na ravnopravnosti polova, 8. mart nam svima služi kao podsetnik na važna ženska pitanja.

Ovo je naravno jedan od omiljenih L&Z praznika, te smo odlučili da vas zajedno sa našim prijateljima iz Oriflame kompanije obradujemo beauty poklon paketićima!

Oriflame poklon paketić sadrži:

Flower Embrace kolekciju:

Flower Embrace kremu za ruke

Flower Embrace gel za tuširanje

Flower Embrace sapun

 

U štampanom izdanju u okviru rubrike lepotaizdravlje.rs pozvali smo vas da odgovorite ne pitanje: “U kom životnom momentu ste shvatile da ste snažna i odvažna žena?” Hvala vam na inspirativnim odgovorima!

Ovo su neki od vaših najinspirativnijih odgovora:

#1 Milica Savić

“Poštovane,

Zamislila sam se kada sam videla to pitanje koje u sebi ima reči “snažna” i “odvažna”. Nisam to mislila za sebe, zaista. Onda se u momentu kada sam trebala biti najsrećnija desio krah.
Meses ipo dana nakon rođenja ćerke, bivši muž je tražio razvod. Nije bio zadovoljan sa mnom,  odnosom, i tad je rešio to da prekine – pola godine od svadbe…  Nas dve smo podstanari od jula i recimo, od tada on je u vezi sa svojom koleginicom iz bivše firme.
Na kraju, prošle nedelje mi nisu produzili ugovor nakon isteka porodiljskog i sad tražim i posao.
Zašto sam se usudila da odgovorim na ovo pitanje? Nikako zato što sam prebolela, zato što sam, još uvek, oprostila, nisam čak još uvek prihvatila ni sve svoje nesavršenosti, često sam i usamljena, ali sam odavno rešila da idem ka cilju.
Kada je bilo kritično, bila sam toliko jaka da se obratim i stručnom licu.
Što se tiče posla, ne očajavam. Znam da negde pripadam i vrlo brzo ću saznati gde. Već sam krenula da tražim dalje.
Nakon svega ovoga sam shvatila da sam snažna, jer znam kako bi većina žena reagovalo, prolazilo. Vrlo brzo će se pokazati i da sam odvažna… Znam to…
Veliki pozdrav,
Milica Savic (27), majka, dipl. novinarka i osoba koja sve vreme ulaže u sebe “
#2 Svetlana Medjesi
“Momenat kada sam shvatila da sam snažna i odvažna žena bio je ove godine u januaru, kada sam imala hitan carski rez sa rizičnom spinalnom anestezijom. Beba je imala aritmije i morala je istog dana napolje… Dan je počeo rutinskim pregledom kod ginekologa pred porođaj, a zavrsio se na operacionom stolu! Dete je do tog momenta bilo potpuno zdravo. Tek 10 dana nakon porođaja sam mogla da vidim i držim svoju bebu. Neverovatno težak period za jednu majku, ali beba se oporavila i vredelo je svaki momenat čekanja!”
#3 Jelena Kovačević
” Kada sam skupila snagu i prijavila oca za nasilje i iako je opet tu borim se da živim normalno i završim fakultet. Pozdrav.”
#4 Gordana Cerovac
“Dragi moji,
nikada nisam razmišljala o sebi u pravcu toga da li spadam u red snažnih ili slabih žena.
Međutim, vaše pitanje : U kom ste životnom momentu shvatili da ste snažna i odvažna žena ? podstaklo me je na to.
Da, ja mislim da sam jaka i odvažna, a jedna životna situacija mi je i potvrda toga.
Naime, posle izgubljene dve trudnoće u jednoj godini stajala sam na vratima porodilišta i čekala onoga koga ni ovaj put nisam usrećila da postanemo roditelji. Bleda i iscrpljena okrenula sam glavu i posmatrala srećne parove kako sa buketima cveća, kamerama, kumovima i familijom, napuštaju svoj hram sreće, a moj tuge. Nama cveće nije bilo namenjeno, mi ništa nismo dale za uzvrat.
Onda sam ponosno digla glavu, zagrlila njega koji mi je brižno prišao i pitao da li sam dobro, a onda nežno poveo prema kolima. Ceo svet je bio naš, a ja sam znala da sam snažna, snažnija nego ikada…
Gordana Cerovac”
#5 Milena Krstić
“Kada sam napunila 35 godina i odlučila da promenim firmu. Pozdrav.”
#6 Milijana Petrović
” Da sam snažna i odvažna, shvatila sam kada sam postala majka jedne devojčice.”
Čestitamo!
Dobitnice poklon paketića po izboru redakcije su: Milica Savić, Svetlana Medjesi, Jelena Kovačević, Gordana Cerovac i Milijana Petrović.
Molimo dobitnice darivanja da nam se jave na mail www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com
Zahvaljujemo se svim čitateljkama na učešću!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA