Categories POKLONI I AKCIJE

Dobitnice februarskih knjiga meseca

U februarskom izdanju rubrike “Knjige meseca”, koju objavljujemo svakog prvog petka u mesecu, pitali smo vas: “Koja je to poslednja knjiga koja vas je ostavila bez daha i čime vas je to opčinila? ” Hvala vam na lepim i inspirativnim odgovorima! Evo kojih šest srećnih čitateljki dobija po jednu knjigu na poklon.

 

Milja

To je knjiga “Čovek po imenu Uve”. Čini se da je to priča o džangrizavom komšiji, ali to je dirljiva i topla priča. Stvari često nisu onakve kakve se čine na samom početku i zato ova knjiga tera da preispitate svoje stavove i da na mnoge stvari pogledate drugačije i dublje. Ne znamo šta se sve krije ispod površine. Ovo je priča i o neočekivanom prijateljstu i o saosećanju i ne čudi što je i ekranizovana.

 

Bojana

Poslednja knjiga koja je na mene ostavila najviše utisaka je “Estoril” Dejana Tiaga Stankovića. Jedan fantastičan roman o neobičnim ljudima, u jako teškim vremenima, na jednom skroz čarobnom mestu. Interesantna radnja, puno istorijskih likova, brza i dinamična knjiga, koja se lako čita. I što je najvažnije, još jedan dobar razlog da što pre odem u Porutgal!

 

Nada

“Kaja, Beograd i dobri Amerikanac” Mirjane Đurđević. Knjiga o starom Beogradu i o njenim zaboravljenim stanovnicima koji su puno učinili za istoriju grada. Ispricana na jedan veseo i zanimljiv način kakav je Beograd bio “svet” između dva rata. Jedna vesela knjiga iz koje može i nešto da se nauči. U svakom slučaju je za preporuku.

 

pravnica

Knjiga za koju mislim da bi svi morali da je pročitaju je autobiografija Milutina Milankovića “Sećanja”. Sjajna knjiga, uz Teslu i Pupina, po mom mišljenju našeg najvećeg naučnika. Jedan fantastično ispričan život na neverovatno duhovit način. Knjiga koja bi trebala da se uvrsti u obaveznu školsku lektiru. Tako lepo i interesantno napisana bez obzira što ju je pisao jedan građevinski inženjer i astronom. Knjiga je pravi biser srpske književnosti.

 

Tanja

Poslednja knjiga koja je na mene ostavila najviše utisaka je “Senka vetra” Karlosa Ruisa Safona. Ja volim knjige koje su kombinacija trilera, malo horora i epohe. Španija, Barselona i misterija….dovoljno da sam je “gutala” dok sam čitala i jedva čekala da pročitam i ostale knjige od istog pisca.

 

Maja

Knjiga koja je ostavila najveći utisak na mene u poslednje vreme je Avijatičareva žena Melani Bendžamin. Roman je fikcija ali baziran na stvarnim ličnostima i dogadjajima. Nosi jednu jako lepu pouku, Žene gledajte prvo sebe, da posle ne bude kasno šta ste sve mogle i propustile.

 

Molimo dobitnice da nam do sledeće srede pošalju svoje podatke na mejl www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com!

 

Autor: M. Š.
Foto: Thinkstock

2 komentara

  1. Slažem se sa tobom Milka,pozdravljam te.Svakog meseca”jurim”knjigu i ništa,ko zna,možda se i nama posreći u narednim mesecima.Čestitam dobitnicama.Pozdrav svima u redakciji,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA