Categories POKLONI I AKCIJE

Dobitnici julskih knjiga meseca

U julskom izdanju rubrike “Knjige meseca”, koju objavljujemo svakog prvog petka u mesecu, pitali smo vas: “Za koji žanr se odlučujte kad pripremate knjigu za čitanje na plaži?” I ovoga puta ste nas obradovali vrlo inspirativnim odgovorima, ali morali smo da izaberemo sedam dobitnika. Srećni dobitnici neka nam pošalju podatke (sa naznakom “Dobitnici knjiga meseca”) na mejl www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com, najkasnije do srede, 19. jula u podne. 

Foto: Thinkstock

 

Bojana

Ja leti na plaži najvise volim da čitam krimi romane. Ti romani su uvek interesantni, brzo se čitaju i odlični su između dva otplivana kruga 🙂

Helena M.

Njeno Veličanstvo Knjiga. Uvek i svuda. Nezaobilazna, a naročito na odmoru. I onda – odluke, odluke… Nikako samo jedna. Naposletku biram jedno 3-4 trilera, jer, iako je najveselije i najbezbrižnije godišnje doba u jeku, ne mogu ja bez napetosti i preokreta… Kontrola prtljaga… Ima još mesta? Odlično!!! Dodajem i neko tipično lako letnje štivo, poput knjiga Sofi Kinsele. Popularno zvane “limunadice” za opuštanje… Možda neki ljubić… nikad se ne zna u koje doba dana ću čitati, i koliko ću vremena uspeti da ugrabim za čitanje (da, čak i na odmoru), jer pored dva mala gremlina teško se nalazi slobodno vreme. Uuuu, a mozda i nešto od popularne erotike? Zašto da ne! Mašta je uvek dobrodosla.

pravnica

Najviše volim da čitam ljubavne romane. Sunce, more i dobra knjiga je savršeni odmor. Letnji ljubavni romani su sjajni, jer posle stvarno naporne radne godine retko koji žanr može u potpunosti da me opusti. A ko zna, možda se i ostvari nešto iz romana:))

Biljana

Nema priprema za knjige. Kao i masu ostalih stvari i njih uzimam impulsivno. U jurnjavi između završavanja obaveza dan pred put, ulazak u knjižaru je nirvana. A onda… Ovaj naslov je interesantan, jao vidi kako divna korica knjige, volim ovog pisca, ček’ baš da vidim šta je ovo… I tako, olakšana za neku svotu novca, tri kila problema i par osmeha, spakovana sam za sunce, more i plažu. I nikada do sada nisam pogrešila u izboru. Izgleda da knjige pronađu mene.

Igor

Fantastika, češće epska, ali može i naučna. Na plaži se lepo opustim, a onda se još bolje zamišljaju scene iz fantastičnih knjiga.

SAle

Moja devojka je zaljubljena u književnost. Ove godine prvi put idemo zajedno na more i odlučio sam da svaki dan na plaži čitam knjigu “Udaj se za mene” Džona Apdika. Da bih joj poslednji dan letovanja postavio to pitanje. Držite mi palčeve.

Jelena Lena 

Leto se uglavnom vezuje za odmore, sunce, lenčarenje, bezbrižnost i opuštajuću literaturu. Međutim, ja sam oduvek obožavala trilere i psihološke drame koji ulaze u nepoznate i nedovoljno ispitane delove ljudske prirode, a neprevaziđeni klasik Tomasa Herisa “Kad jaganjci utihnu” je pravi primer za to. Dopadaju mi se knjige u kojima ima napetosti, nedorečenosti, iznenadnih obrta… U trenutku kada neizvesnost dostigne kulminaciju, zatvorim knjigu i zaronim u morske dubine pokušavajući da predvidim dalji tok događaja i tako se zabava nastavlja.

 

2 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA