Proglašene dobitnice kuvara Entonija Bordejna!

by | decembar 27, 2015

Tri čitateljke koju su nam poslale najkreativnije odgovore o najzanimljivijoj anegdoti iz kuhinje i tajni njihovog najegzotičnijeg jela koje su ikada pripremale, osvojile su fantastični kuvar Entonija Bordejna.

Foto: PR

Foto: PR

Pobednice ovog kulinarskog izazova su:

Čitateljka Branka sa komentarom: Entoni Bordejn me je u svojim emisijama oduševio time što nije samo odličan kuvar, već i neko ko je spreman da se upusti u avanturu,upozna nove kulture i isproba nove egzotične ukuse iz najudaljenijih delova sveta. Inspirisana time, odnosno pre svega emisijom Bez rezervacija koja je snimana u Indiji, odlučila sam da isprobam nešto van tradicionalne srpske kuhinje. Spremila sam piletinu sa karijem, pirinač sa šafranom (za koji sam bila prijatno iznenadjena da se može naći i u našim prodavnicama), i sve to poslužila sam sa čapatijem-rustičnim indijskim hlebom. Dopala mi se ova mešavina začina, i nadam se da ću uz ovaj kuvar pripremiti još mnogo neobičnih jela

Čitateljka Jovana sa komentarom: Iako muškarci misle da su kao kuvari daleko ispred žena, ipak se varaju 🙂 Njihovo nepce ipak nije tako osetljivo kao žensko, što se može videti iz sledeće priče… Stara dobra gibanica je svima poznata i kao i svaki klasik – ako je nešto dobro, ne treba ga menjati. Međutim, ja sam odlučila da se ogrešim o to i napravim kulinarsko svetogrđe dodavši rendanu bundevu u smesu sa sirom… (znam, loša ideja)… Bundeva je pustila vodu i totalno razvodnila smesu sa sirom i jajima… Ali ja sam nastavila da gužvam kore i umačem ih u tu bundevinu vodicu… Složila ih u pleh, ušuškala i zabašurila korom preko… Ispekla… Isekla… I poslužila… A moj dečko se oduševio?!?!?!? Naime, voda je od kora napravila testo, koje u sredini nije moglo da se ispeče, što je njemu delovalo kao topljeni trapist :O Bio je oduševljen kako je ispalo “kremasto i lagano”… I tako je moja pita ispala APSOLUTNO SAVRŠENA a testo je postalo trapist 😀

…i čitateljka Vesna sa komentarom: Po nekoj ,,mojoj” filozofiji kuvanje je u paraleli sa emocijama. Ako ste prilikom kuvanja nervozni, teško vam pada to što radite, onda to i ne izgleda i nema baš neki dobar ukus. Ali ako kuvate s ljubavlju i ako glavni sastojak vašeg specijaliteta bude ljubav, e onda nastaju ta vrhunska kulinarska dela. Volim da kuvam, da eksperimentišem, da uvek probam nešto novo, da ponekad i promenim recept iz nekog kuvara. Kuhinja je moje carstvo, kad god mi to obaveze dozvole. I kad god se pomene kuvanje i umeće ove ,,umetnosti” najpre se setim mirisa iz bakine kuhinje, vanilica, raznih pita, starog šporeta na drva…pa onda mamine kuhinje i nekih jela koje me naučila da pravim a koje znam da zasigurno neću uspeti nikad tako da pripremim kao kad ih mama spremi. I onda znam da je tu mnogo ljubavi bilo <3 zato sebe i smatram srećnom osobom. Sad sam u fazi da ljubav iz kuhinje širim u našem domu i jako bih volela da moje dete gde god ga putevi odnesu, pozove telefonom i kaže ono najslađe: ,, Mama, kako mi se jedu oni tvoji…..“:) Ja sam hranjena i druge hranim ljubavlju <3

Ovom prilikom pozivamo srećne dobitnice da nam pošalju svoje pune podatke (ime i prezime, adresu prebivališta i broj telefona) na mejl [email protected]

Posle knjiga „Poverljivo iz kuhinje“ i „Kuvareva turneja“, dva avanturistička i putopisna beletristička bestselera, pred nama je i kuvar Entonija Bordejna. U pitanju su recepti proslavljene braserije Les Halles, čijoj je popularnosti i sam značajno doprineo. Ova knjiga će vam omogućiti da u Bordejnovu kuhinju uđete kao njegov šegrt i da od njega učite kao da je tu pred vama – lucidan, beskompromisan, strastven i neposredan, kao i uvek…

Možda on ume da bude i strog šef, ali verujemo da ćete se zabaviti i uživati svim čulima! I, naravno, da ćete postati pravi poznavalac francuske kuhinje.

Knjigu Recepti braserije Les Halles, u kojoj Bordejn na preko 300 strana predstavlja više od 100 savršeno ilustrovanih vrhunskih jela francuske kuhinje, možete poručiti OVDE.

Tagovi: