Categories POKLONI I AKCIJE

Priželjujete da budete zauvek vitki? Imamo pravi poklon za vas!

Prvi korak na putu ka postizanju trajnog uspeha i konačnog zadovoljstva sobom i svojim izgledom dolazi kada, pored telesne mase koju želimo da izgubimo, od težine koja ih pritska oslobodimo i svoj um i svoja osećanja. Naš um, telo i emocije u neraskidivoj su vezi. Da bismo se oslobodili viška kilograma, važno je da se rešimo i starih načina razmišljanja, koja su nas dovela u situaciju da oko sebe postavimo zid, sačinjen od kilograma, koji će nas štititi od novih povreda koje bi nam život mogao doneti. “Na putu do svoje savršene figure i unutrašnjeg mira otkrivamo lepotu svoje duše i shvatamo da možemo biti upravo onakvi kakvi želimo biti”, kaže Aleksandra Ubović, žena koja se za poslednjih dvadeset godina ugojila i smršala više od 100 kilograma.

Šta je zapravo emocionalna glad i zbog čega posežemo za hranom kad nismo gladni? Kako da razlikujemo zdrav apetit od žudnje za hranom? Kako da procenimo šta je bitno za naše zdrave navike u ishrani? Da bi odgovorila na ova pitanja, Aleksandra Ubović organizuje seriju radionica kojima nam pomaže da praktikujemo i usvojimo mentalne veštine za uspešno mršavljenje.

Aleksandra Ubović će u Beogradu od 15. novembra do 20. decembra, svake srede, držati radionice koje vam na sasvim drugačiji način (bez dijete i vežbanja) mogu pomoći da se lakše oslobodite viška kilograma.

Takođe, Aleksandrina knjiga Zauvek vitki  štivo je koje je mnogima donelo korisne uvide o ljubavi prema svom telu, promenilo navike u ishrani i naučilo ih kako da dođu do željene telesne težine.

POKLANJAMO!

Sve što treba da uradite jeste da u komentarima posta napišete koji je vaš najefikasniji trik za mršavljenje. Dobitnica knjige, po izboru redakcije, biće proglašena u ponedaljak, 13. novembra.

****Dobitnica poklona:

Sonjičak

“Posle tridesete,kada sve ide usporenim tempom,moj jedini i rekla bih -ultimativni trik je čelična volja i slika pred očima sebe kakva sam nekad bila,odnosno kakva bih mogla biti opet. Priznajem,nisam naučila sebe disciplini u svim momentima niti uvek pravilnom kombinovanju namirnica,tu sam još u “školskoj klupi”. Ipak,u procesima mršavljenja,bitno mi je da u istu ravan dovedem um,duh i telo. Nije uvek lako,ali je uvek lepo osetiti rezultat postignutog.”

15 komentara

 1. Umerenost u svemu! Po mom misljenju biti vitak ne znaci gladovati i lisavati se svih zadovoljstava, vec konzumirati sve u malim kolicinama. Ukoliko izbegavamo sve “stetne” namirnice mi zapravo kaznjavamo svoj organizam i otezavamo sebi. Mislim da do vitkog tela ne treba doci tako sto cemo patiti i dovesti sebe do nekih teskih oboljenja,jednostavno nije vredno toga jer posledice gladovanja mogu biti katastrofalne (znam iz iskustva). Zato konzumiranje svih namirnica, ne preskakati obroke i umerena fizicka aktivnost su kljuc uspeha!

 2. Večeram salatu i čašu jogurta. Tako da ne gladuje a ipak zbog manje kalorija gubim na težini. Najefikasniji trik za mene je to što znam da imam sve obroke.

 3. Pa za sada se kao najefikasniji trik za mrsavljanje pokazao raskid veze sa deckom. 🙂
  I prestanak konzumiranja hleba.

 4. Posle tridesete,kada sve ide usporenim tempom,moj jedini i rekla bih -ultimativni trik je čelična volja i slika pred očima sebe kakva sam nekad bila,odnosno kakva bih mogla biti opet. Priznajem,nisam naučila sebe disciplini u svim momentima niti uvek pravilnom kombinovanju namirnica,tu sam još u “školskoj klupi”. Ipak,u procesima mršavljenja,bitno mi je da u istu ravan dovedem um,duh i telo. Nije uvek lako,ali je uvek lepo osetiti rezultat postignutog.

 5. Trik za mršavljenje je zapravo u tome da shvatite da ne postoje trikovi ni čarobne formule i dijete koje će dovesti do gubitka telesne težine na duge staze. Kada sam promenila način razmišljanja i odnos prema hrani, suvišni kilogrami su se izgubili. Jedem sve ali samo kada sam gladna i to u količini koja je dovoljna da zasiti ali ne i optereti. Ovo bi bila moja preporuka svim ženama. Bitno je ostati istrajan i ne očekivati rezultate preko noći. Ukoliko se bavite i nekim sportom rekreativno, gubitak kilograma na vašem telu biće ravnomerniji a vaše telo zategnuto i lepo.

 6. Moj najefikasniji trik u očuvanju srednjoškolske linije je taj da čim se ugojim par kilograma, ne čekam da to preraste u nešto sa čim ne bih mogla da se izborim; već istog trenutka povećavam unos vode, povrća i količinu fizičkih aktivnosti, a izbacujem šećer i trudim se da ne preterujem u obrocima i lenjosti. To je u mom slučaju jedina stvar koja pomaže da i dalje stajem u omiljene farmerice i očuvam istu liniju koju negujem preko 20 godina.

 7. Kao najefikasniji trik za mršavljenje bih izdvojila da ujutru jedem ovsene pahuljice u nemasnom mleku (0,5%) a posle pola sata popijem crnu kafu i za užinu jabuku ili neko voće. Posle pola sata nakon ručka ponovo popijem crnu kafu a kasnije u toku dana, ako mi obaveze dozvoljavaju vežbam, i užinam odmah nakon toga proteine (jogurt nekad pomešam sa bananom iako ima malo ugljenih hodrata). Za večeru obavezno jedem proteine (kuvano jaje i tunjevinu na primer). Kafa uspešno ubrzava metabolizam, ujutru jedem ugljene hidrate a kako dan odmiče proteine.

 8. jutarnja limunada ili casa mlake vode,, setnja u svakoj mogucoj prilici, izbacite gazirane sokove i smanjite belo brasno. i pozitivno gledajte na sve to. 🙂

 9. Mnogo toga je u stavu i zdravim navikama, ali da budem iskrena, slomljeno srce suvereno skida najviše kilograma na najbrži način potpuno prirodno i neplanski. Ima sreće u nesreći- barem sam vitka 🙂

 10. Zdrave namirnice, svakodnevna fizicka aktivnost i zdrave misli. Bez ovog poslednjeg nijedan trening ne daje prave rezultate! 🙂

 11. Moj trik za mrsavljenje je da kolac ili tortu podelim sa nekim. Povecam broj koraka, predjenih kilometara,smanjim slatkise, oduzmem stres, dodam osmeh!Moj mali ali efikasan trik koji uvek upali!

 12. Hvala mnogo, ovo mi je zaista potrebno, verujem da ću uživati i izgubiti neki kilogram….idu slave,Nova godina i Božić,moram se pripremiti :))) . Srdačan poz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA