Categories POKLONI I AKCIJE

Vodimo vas u bioskop: Pogledajte film “Putnik”

PUTNIK je napeti i uzbudljivi triler koji govori o čoveku koji je primoran da se bavi kriminalnim radnjama, jednog naizgled običnog dana, po povratku kući sa posla. Glumačka legenda Lijam Nison vraća se na veliko platno u filmskoj priči o čoveku koji grozničavo pokušava da spreči veliku katastrofu koja može da se desi u jednom međugradskom vozu.

Film PUTNIK bioskopskoj publici postavlja pitanje šta bi svaki pojedinac uradio ako bi mu potpuni stranac predložio da uradi nešto naizgled nebitno, za ogromnu finansijsku nadoknadu. Reditelj je istakao da je ovo film o filozofskom pogledu na izbor u kome naš glavni junak, čovek od šezdesetak godina koji upravo dobija otkaz, bez ušteđevine i u kreditima, mora da se suoči sa opcijama koje mu se nude. Da li će misliti samo na sebe ili će uzeti u obzir moralne posledice, to je pitanje koje će postaviti svako ko bude gledao film.

Priča nam prikazuje Majkla MekKolija, menadžera u bezličnoj kompaniji za osiguranje, koji živi sa ženom i sinom. Kao i mnogi vredni porodični ljudi, koji se suočavaju sa finansijskim krizama i glavni lik filma PUTNIK ima identične probleme. Njegov sin se sprema da krene na fakultet dok njegova žena ne shvata kako porodica izdržava sa trenutnim primanjima. Jednog dana, Majklova situacija iznenada postaje mnogo gora jer dobija otkaz na poslu. To, međutim, neće biti jedina stvar koja će mu pokvariti taj dan. Na povratku, putnica koja će sesti naspram njega predstaviće se kao Džoana i ponudiće mu da pronađe putnika koji ne pripada tom vozu, a zauzvrat ga čeka primamljiva nagrada. Lak posao na prvi pogled, ali i nije ako ste bivši policajac sa snažnim moralnim načelima šta je ispravno a šta ne. Majkl ipak pristaje da pronađe “osumnjičenog” putnika u moru drugih ljudi u vozu, koristeći svoju sposobnost da otkrije svačiji identitet, ali ubrzo shvata da se nalazi usred smrtonosne zavere koja može da izazove smrt svih putnika u vozu, a on je jedina osoba koja to može da spreči!

Pored Lijama Nisona, vodeću žensku ulogu Džoane igra Vera Farmiga koja je ranije sarađivala sa rediteljem Kolet – Serom na filmu “Siroče” (Orphan). Glumac Patrik Vilson igra Marfija, Majklovog bivšeg kolegu iz policije. On je izjavio da je vrlo lako pristao da se priključi ekipi filma. “Lijam Nison je bio prvi povod da se priključim” izjavljuje Vilson koji je sarađivao sa Nisonom u filmu “A – tim” (The A – Tim) i dodaje “Nisam ranije poznavao reditelja ali glumica Vera Farmiga mi je draga prijateljica koja je prenela da je on jedan od najboljih reditelja sa kojima je radila, tako da je odluka bila još lakša.”

 

POKLANJAMO!

Tri najbrže čitateljke koje se jave u Facebook inbox osvojiće dve karte za film “Putnik”. Termin projekcije je večeras u  20:45h u bioskopu Cineplexx UŠĆE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA