Categories L&Z akcije

Upoznajte eksperte L&Z Detox, Relax & Spa vikenda: Tatjana Popović

I danas vas upoznajemo sa jednom od ekspertkinja koje će našim čitateljkama preneti svoja znanja i savete tokom L&Z Detox, Relax & Spa vikenda. Tatjana Popović, autor petodnevnog detoks programa i health coach, u subotu, 3. septembra, u hotelu MujEn Lux na Kopaoniku, održaće predavanje i radionicu tokom koje ćemo zajedno pripremiti zdravo jelo!

Tatjana Popovic

Priredila: Aleksandra Gavrilović
Foto: Filip Šobot

Kako izgleda vaš tipičan dan, kada je o ishrani reč?

Postoji nekoliko jutarnjih rituala koje svakodnevno sprovodim i zaista uživam u njima. Čim ustanem, pripremim čaj ili kurkuma limunadu, a potom pojedem pola kašičice kokosovog ulja. Doručak nikada ne preskačem i za ovaj obrok obično jedem žitarice, poput ovsenih pahuljica sa koštunjavim i svežim voćem; palentu sa povrćem ili organskim kiselim mlekom; miso supu ili integralni pirinač uz povrće na pari. Ponekad se odlučim za tost sa avokadom i paradajzom ili kinou kuvanu u bademovom mleku sa voćem. Veoma mi je važno da jedem raznovrsno i u tanjiru brojim boje različitih namirnica, a nikako kalorije. Između obroka pijem dosta tečnosti, najčešće vodu sa limunom, zeleni, banča ili koprivin čaj. Za ručak obično jedem protein (ribu, pečurke, mahunarke, organsku piletinu ili ćuretinu), sa pola tanjira povrća. S obzirom na to da ne konzumiram rafinisane šećere, desert za koji se odlučujem je najčešće čia puding napravljen sa bademovim mlekom i sezonskim voćem ili samo voće. Za večeru obično pripremam ukusne veganske čorbe, recimo od crvenog sočiva, kinoe i tofu sira, bezglutensku testeninu sa povrćem ili pestom, ili ribu sa povrćem i nekom žitaricom. Jedna od najvažnijih stvari koja odlikuje moju ishranu je da prestajem da jedem kada sam otprilike 70% sita i veoma temeljno žvaćem hranu.

Šta učesnice L&Z Detox, Relax & Spa vikenda mogu da očekuju od vašeg predavanja i radionice?

Učesnice L&Z Detox, Relax & Spa vikenda mogu da očekuju da nauče koji je značaj sprovođenja detoks programa, zašto nam je potreban, kako se sprovodi i koji su najčešći simptomi tela koje nam ukazuje na to da je vreme da uradimo detoks. Takođe, pričaću o tome koja hrana detoksikuje, a koja akumulira toksine u našem telu. Nakon predavanja, prisutne dame biće u prilici da postave pitanja i na njih dobiju odgovore, a potom ćemo zajedno pripremiti nekoliko zdravih detoks obroka poput zelenog smutija i dajkon salate.

Više detalja o programu pogledajte OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA