Categories Modni saveti

Kako sam pronašla svoju neutralnu boju?

Piše: Tijana Jovanović, modna urednica

Plava je boja neba, morskih dubina i melanholičnog raspoloženja, ali ona je i boja leta, dobrog stila i klasičnog džinsa. Na jarke nijanse smo već navikli, a ono što tek učimo jeste da plavu nosimo kao neutralnu.

Oduvek su mi dobro stajale vedre boje, ali nikako i sive, bež i ostale neutralne nijanse. Kako nisam mogla da ih nosim kada mi je to bilo potrebno crna je bila uvek sigurna opcija. A šta kada ne želim da se ucrnim? To me je navelo da tražim svoju neutralnu boju.

Haljina: Lindex, farmerke: Bershka, cipele: Stradivarius

Sve ove savršene pastelne nijanse sezone bile su idealna početna tačka. Mada su većinom, i pored svog slabijeg intenziteta opet upadljive, okrenula sam se onim zaista bledim i nežnim varijantama. Za mene je veoma bleda plava odradila posao. Konačno sam našla svoju neutralnu nijansu.

Bluza: Lindex, farmerke: Bershka

Da biste pastelne nijanse pretvorili u neutralne potrebno je da one sadrže bež ili sivi ton u sebi. Kao takve mogu se nositi uz teksas koji bi ih dodatno neutralisao, ali i kombinovati međusobno. Ukoliko ih ponesete uz crnu ili belu dobiće potpuno drugu konotaciju. Za mene je to bledo sivoplava – uz moj ten i boju kose ona se ne ističe. Ako imate svetliji ten i plavu kosu veća je verovatnoća da je vaša neutralna boja ten roze. Isprobajte i pronađite je.

Košulja: H&M, farmerke: Zara, torba: Nine West, cipele: Kanna

Pročitajte i…BLORANGE: Nova tehnika farbanja kose koju frizeri smatraju glavnim trendom u 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA