Categories Modni saveti

Nakit kao oličenje stila i nekoliko pravila za uspešno nošenje

Odavno je poznato da obuća i torba umnogome definišu stil, ali i transformišu odevnu kombinaciju u skladu sa prilikom za koju ste se spremili. Pored ovih, na prvi pogled veoma uočljivih elemenata vrlo važnu ulogu u stilizovanju igra i nakit.

Kada se stilizujete za određenu priliku poslednji korak, ali jednako važan jeste odabrati komad (ili dva) nakita koji je u skladu sa ostatkom garderobe. Evo i nekoliko ztlatnih pravila uz pomoć kojih nikada nećete pogrešiti.

1. MANJE JE VIŠE

Ukoliko je odevna kombinacija složena i bogata neka nakit bude koncentrisan na predeo koji “diše” (minđuše, prsten…) ili neka bude minimalan.

Ako se odlučite za veoma upadljiv komad nakita morate znati da će on privući svu pažnju, pa mu dodatak zaista nije potreban. Budite svesni da će taj komad istaći deo tela na kom se nalazi, pa neka to bude onaj deo koji zaista želite da pokažete.

Foto: Oxette

2. NEKA BUDE JEDNOSTAVNO

Veliki, takozvani statement aksesoari nose se uz jednostavnu garderobu, a to važi i za nakit. Odabrali ste zaista veliku i  lepu ogrlicu bogatu detaljima? Ponesite je uz jednobojnu haljinu sa spuštenim ramenima ili potpuno minimalistički uski model. Ako je nakit u jarkoj boji neka odeća bude u neutralnim tonovima.

Foto: Oxette

3. NEKA BUDE U SKLADU SA VAMA I GARDEROBOM

Kada birate nakit morate voditi računa da bude u skladu sa garderobom i vama. Ovde ne mislimo na slaganje boja, stilova i materijala, već na čistu ravnotežu.

Upadljive minđuše moraju biti u skladu sa oblikom lica i frizurom. Birajte modele koji će vam izdužiti lice i lepo ga uokviriti. Kada su minđuše veoma upadljive frizura mora biti svedena.

Kako bi upečatljive ogrlice izgledale dobro morate ih nositi uz bluze, majice i haljine sa odgovarajućim izrezom. One ne trpe nikakve detalje na gornjem delu tela, a dobro izgledaju ako izrez prati njihovu liniju i nalazi se u ravni same ogrlice ili iznad nje. Opcija golih ramena i slobodnog dekoltea uvek je dobra varijanta.

Krupno prstenje skreće pažnju na ruke, pa one moraju biti adekvatno sređene. Lak za nokte ne sme odudarati od boje na prstenu ukoliko je ima.

Ako su vaš izbor narukvice donji deo ruku mora biti ogoljen ili pokriven uskim, jednobojnim rukavima. Jedna upadljiva narukvica uvek je dobar izbor, ali ako želite da napravite niz neka to bude samo na jednoj ruci.

Pročitajte i…Predimenzionirane nogavice. Da li ćete ih probati ovog proleća?

Kliknite na sledeću stranu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA