10 namirnica koje čiste organizam

by | februar 25, 2014

Detoksikacija je postala neka vrsta trenda, sa mnogo brzih formula i superhranom koja je svuda oko nas. Na žalost, mnoge čuvene detoks namirnice nisu dobre, niti zdrave. Ako želite da očistite organizam, samo treba da jedete pravu hranu. Donosimo vam 10 detoks namirnica.

1. Avokado – Možda je teško da ga pronađete, ali avokado je neverovatan čistač. Pun je antioksidansa. On čisti organizam tako što izbacduje toksine iz organizma, i to odmah.

2. Brusnica – Odlične su za urinarne infekcije, a takođe vam oslobađaju telo od toksina. Pošto imaju antibakterijsko dejstvo, eliminišu otrove.

3. Kupus – Ovo povrće sadrži sulfur koji je važan za izbacivanje hemikalija iz tela. Sulfur pomaže da se otarasite svega – od pesticida od lekova.

4. Limun – Odličan je za sokove i salate, ali je takođe dobar jer sadrži vitamine i antioksidanse. Štiti jetru i oslobađa telo od hemikalija. Svakodnevno konzumiranje limuna može poboljšati zdravlje.

5. Brokoli – Ako ne volite brokoli, savetujemo vam da ga ponovo probate. Pun je antioksidansa koji čiste telo. Takođe, obiluje enzimima koji pomažu vašem digestivnom traktu da radi dobro. Sirov brokoli je najbolji, jer takav ima najviše hranljivih materija.

6. Beli luk – Pun je sulfura (kao i kupus). Odličan je i kao antibiotik. Mnogo je razloga da ga svakodnevno jedete, pa makar i putem tableta.

7. Repa – Mnogi savetuju da se jede sirova ili fino obrađena . Puna je betena i pektina, koji štite jetru i probavni sistem. To može da očisti telo.

8. Grejpfrut – Ovo voće pomaže pri čišćenju probavnog sistema i sprečava pojavu kamena u bubrezima. Takođe, ima malo šećera i kalorija što je super za dijetu.

9. Semenke suncokreta  – Odlične su za grickanje, a čiste i jetru. Možete se uz pomoć njih otarasiti otrova. Snižavaju holesterol.

10. Sočivo – Čisti probavni sistem a tako čisti telo. Sočivo snižava holesterol i dovodi šećer u ravnotežu.

Tagovi: