Beauty tip: Maske za lice od crvenih plodova

by | septembar 20, 2013

Crvena boja obično označava opasnost, ali ova boja je jedan od najboljih lekova za negu kože. Crveni plodovi odlični su u ishrani, ali i za korištenje u beauty svrhe. Crveno voće poput jagoda, jabuka i paradajz neki su od plodova koje možete isprobati kao masku za lice. Posebno trebate koristiti ove maske za lice ukoliko patite od problema s kožom.

maska ze lice

Nar

Nar je jedan od crvenih plodova koji se može koristiti za izradu prirodnih maski za lice. Napravite masku za lice mešanjem jedne šoljice nara sa ¾ šoljice pavlake. Primenite mešavinu na lice i vrat. Ostavite 20 minuta i isperite toplom vodom. Ova maska se koristi ukoliko želite da se oslobodite masne kože.

Jagode

Ovo je jedan od najboljih crvenih plodova koje možete koristiti za negu kože. Jagode se koriste kako bi vašoj koži dale sjaj. Dakle, ako imate sivu kožu, nanesite masku od jagoda (pomešati s mlekom) na lice. Nanesite malo više oko očiju i usana.

Trešnje

Trešnje vam mogu pomoći da se oslobodite od mrlja s kože. Ako imate tamne mrlje na licu, možete ih posvetliti s maskom od trešanja. Sameljite šaku crvenih trešanja u gustu smesu. Ulijte jednu kap ružine vode u testo i primenite na vašoj koži. Ostavite 30 minuta pre pranja s toplom vodom.

Paradajz

Maske za lice od paradajza pruža puno prednosti za kožu. Zgnječite jedan paradajz i primenite ga direktno na lice i vrat u kružnim pokretima. Kada se sok osuši na vašem licu, isperite lice s razređenim mlekom i vodom.

Lubenica

Sočna lubenica je još jedno voće idealno za masku za lice. Masirajte lice s kriškom sveže rezane lubenice i ostavite da se osuši. Kada se osuši, koristiti drugu krišku lubenice i masirajte lice. Ponovite ovaj tretman tri puta pre nego što isperete lice čistom tekućom vodom.

Jabuke

Ako imate ožiljke na licu, možete ih se osloboditi koristeći masku za lice od jabuke. Zgnječite jabuku s kožicom i dodajte malo ružine vode. Nanesite smesu na vlažno lice i pustite da se osuši. Isperite toplom vodom nakon 30 minuta.

Malina

To je jedna od najboljih maski za lice koji će vam pomoći da se oslobodite od mitesera na vašem licu. Nos je područje lica koje je najsklonije dobijanju mitesera. Utrljajte maline na nos 15 minuta. Nakon ovog tretmana lepote, koristite blazinice umočene u mleko i obrišite nos.

Izvor: ljepota.ba

Tagovi: