Čaj od nane je vaš saveznik u mršavljenju

by | januar 23, 2014

Kada se govori o mršavljenju, najčešće se spominju čajevi poput zelenog, crvenog ili od algi, ali nana na mnogo suptilnije načine utiče na varenje i apetit. A evo i kako.

caj

Smanjuje apetit

Dokazano je da nana zbog jakog mirisa smanjuje žudnju za hranom, pa je ovo veoma lak i prirodan način da kontrolišete apetit. Ako posle jela imate naviku da pojedete nešto slatko, razmislite o čaju o nane kojim ćete ublažiti želju za dezertom.

Pospešuje varenje

Mnoga istraživanja su pokazala da čaj od nane smiruje digestivni sistem i omogućava normalan rad creva. Ukratko, omogućava da se procesi u telu normalno i odvijaju. Čaj od nane sprečava zatvor, a ukoliko imate sindrom iritabilnog kolona ( nemirnih creva), preporučuje se korištenje kapsula od naninog ulja koje su se pokazale veoma korisnim.

Smiruje

U istraživanju koje je sprovela NASA dokazno da mirisanje nane u stresnim situacijama smanjuje napetost i umor za čak 20 odsto, i anksioznost za 25 odsto. Kada je u pitanju mršavljenje, povećan nivo kortizola uzrokovan stresom može negativno uticati na metabolizam. Zbog toga, umirujući miris nane može pomoći i vašoj liniji.

Ako ne volite čaj od nane, iako je to prava retkost ako uzmemo u obzir domaći sušeni čaj koji sami lako možete da napravite, toliko je načina da ovu korisnu biljku uvrstite u svoj meni. Leti je dodajte u limunadu, šejk ili sladoled, koristite je kao začin u kuhinji. A ako već ne volite njen osvežavajući ukus, iskoritite prednsti naninog mirisa u svećama ili uljima. Skoro svi izvori prirodnog naninog mirisa su se pokazali korisnim.

Autor: Life Content

Tagovi: