„D&G“: Praznik u BELOM

by | septembar 30, 2010

Dizajnerski tim modne kuće „Dolče i Gabana“ u tradicionalnom izgledu Italijanki vide nepresušan izvor inspiracije. Sledećeg proleća i leta u trendu su senzualni beli i crni pamučni materijali sa čipkanim ukrasima. 

 

"D&G": Praznik u BELOM

Prošlogodišnju „čipkanu rapsodiju“ dizajnerski dvojac Domeniko Dolče i Stefano Gabana pretvorio je u „praznik u belom“.

Za prolećnu kolekciju Dolče i Gabana odabrali su temu nasleđa, što se ispostavilo da je pun pogodak.

Ideja tradicionalne ženstvenosti, naročito kada je reč o italijanskim kreatorima, nikada nije mnogo daleko
Tako je „kraljica popa“ Madona prošle zime izgledala veoma senzualno pored sudopere u kampanji za modele modne kuće „Dolče i Gabana“. 

 

Narednog proleća u viziji dvojice dizajnera, žena će biti još tradicionalnija u kombinezonu od belih pamučnih materijala sa čipkanim ukrasima. Dolče i Gabana koristili su materijale, način izrade i ukrase koji su već generacijama poznati Italijankama.

Tek povremeni iskorak u crno bez obzira na to da li je reč o kombinaciji korseta i suknji nalik na podsuknje za krinoline ili kratke uske haljine prava je poslastica za prave ljubitelje mode.

Retro donji veš izvirivao je kroz tanke, lagane i gotovo prozračne slojeve, dok su ukrasi od raznih materijala i pleteni detalji i obrubi istovremeno činili modele još tradicionalnijim, ali i savremenijim. 

 

Prema rečima kritičara, kvalitet materijala izgleda da je odigrao glavnu ulogu u formiranju prefinjenog izgleda.

Brižljivo odabrani komadi nakita, dali su poseban pečat kreacijama. Zlatni lančići sa diskretnim i ženstvenim privescima, naušnice i neobavezne punđe savršeno su se uklopili u izgled raskošne italijanske lepotice. 

Izvor: RTS

Tagovi: