Dolce&Gabbana u slavu majčinstva

by | mart 3, 2015

Revija italijanskog brenda Dolce&Gabbana ubraja se među najpopularnije u sklopu svetske sezone Nedelje mode, a poslednja revija ovog dvojca bila je izuzetno emotivna.

Foto: Sipa

Foto: Sipa

Modni dvojac osvaja svojim ženstvenim, elegantnim i nežnim retro kreacijama u kojima slave lepotu žene. Novu kolekciju, koju su predstavili u nedelju 01. marta u sklopu Nedelje mode u Milanu, posvetili su svim majkama, a na pisti smo mogli videti i hrvatsku manekenku Anu Buljević.
 
Poznato je kako dizajneri Domeniko Dolče i Stefano Gabana veliku važnost pridaju porodici koja je bila u centru njihove kampanje za aktuelnu kolekciju. Stoga nas ne iznenađuje kolekcija koja odaje počast majkama.
Foto: Sipa

Foto: Sipa

Kolekcija ne slavi samo majke nego i one koje to tek treba da postanu. Reviju su nosila i deca, odnosno na pisti su se prošetala sa svojim majkama.

Kad su komadi u pitanju, Dolce&Gabbana nastavljaju u istom maniru. Posvećeni svom izgrađenom stilu u kom je lepota žene na prvom mestu, Domeniko i Stefano i ovaj put predstavili su izrazito ženstvenu, prefinjenu i elegantnu kolekciju u kojoj dominira silueta pedesetih.

Osim već očekivane crne boje i crne čipke, na pisti smo mogli videti i jarke boje, poput plave i crvene. 

Neizostavni cvetni uzorak ovaj put je osvežen dečijim crtežima koji krase haljine. Na kreacijama takođe smo mogli videti i ilustracije u duhu nekadašnjeg starog načina prikazivanja majke i deteta.

Nova kolekcija Dolce&Gabbana možda nije ponudila iznenađujuće novitete, ali je svakako nastavila da slavi žene, ovaj put njihovu najvažniju životnu ulogu – ulogu majke. Emotivna kolekcija već sad je pronašla put ka modnoj publici.

Foto: Sipa

Tagovi: