Isprobajte prirodne recepte za beauty preparate sa cimetom

by | novembar 16, 2013

Ovaj začin čisti lice, podstiče cirkulaciju i pospešuje obnovu kože. Odličan je borac protiv akni, bubuljica i lošeg zadaha, a dobar je prijatelj i kosi i lepim usnama.

cinnamonCOVER

Borac protiv lošeg zadaha
Cimet uspešno rešava problem neprijatnog zadaha, a dovoljno je u čašu vode staviti kašičicu ovog začina i pomešate sa žličicom meda. Nakon toga mešavinom isperite grlo i po nekoliko puta na dan. Isti učinak imaju i štapići cimeta koje možete žvakati, naročito nakon ispijanja kafe.

Saveznik lepe kože
Cimet ima antibakterijsko i antigljivično delovanje što ga čini odličnim saveznikom lepe kože. Koristi se u pilinzima zato što pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija, stimuliše cirkulaciju i pospešuje regeneraciju kože. Međutim, s njim treba biti oprezan jer može uzrokovati iritaciju pa ga je najbolje isprobati na ruci.

Za veće usne

Ovaj začin sastavni je deo ruževa s efektom povećanja volumena. Prirodnim putem povećava usne, a dovoljno ga je samo pomešati s vazelinom i utapkati na kožu. Ostavite ga da deluje nekoliko sekundi i dobićete vizuelno veće usne bez estetskih operacija.

Stimuliše rast kose

Cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimuliše rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči preterano opadanje vlasi. Dve kašičice cimeta i jedno jaje staviti u pola šolje toplog maslinovog ulja i sve pomešajte. Dobijenu smesu umasirajte u kosu i ostavite da deluje 10 do 15 minuta pre ispiranja.

Kombinacija cimeta i meda uništava akne
Ovaj začin čisti pore i sprečava nastanak akni. Maska od tri kašičice meda i kašičice cimeta očistiće lice od bakterija, smanjiti crvenilo i nahraniti kožu. Dovoljno je ostaviti je da deluje 10 minuta te isprati mlakom vodom.

Izvor: 24sata.hr

Tagovi: