Isprobajte tri prirodna načina da povećate svoje usne

by | avgust 17, 2013

Ako želite punije usne, ne morate zbog toga da idete „pod nož“. Isprobajte neki od ovih prirodnih načina da povećate svoje usne.

to do

1. Vežbe za usne

Rastegnite usne u veliki osmeh i skupite ih u poljubac, to ponovite 20 puta. Izaberite omiljenu melodiju i zviždite od tri do pet minuta svaki dan. Smatra se da osobe koje sviraju duvačke instrumente imaju veće usne jer redovno koriste usne mišiće, i tako prkose nedaćama poput usporenijeg metabolizma, koje se prve vide na koži usana.

2. Nega

Dovoljno je da kapljicu eteričnog ulja cimeta ili mente nanesete na usne, pa će one izgledati punije, mekše i samim tim lepše. Ipak, treba biti oprezan s nanošenjem eteričnih ulja jer u direktnom kontaktu s kožom mogu izazvati alergične reakcije. Kako biste postigli bolju cirkulaciju usana, napravite piling peškirom. Pokvasite ivicu peškira i njime lagano istrljate usne. Time ćete poboljšati cirkulaciju, pa će one pružiti glatku podlogu za bolje prijanjanje ruža na usne. Uz to će izgledati punije.

3. Šminka

Ako želite da punoću usana postignete za kratko vreme, jedan od trikova je iscrtavanje rubova usana, a zatim i ostatka usana. To će istaknuti punoću usana i zaustaviti razmazivanje ruža preko ivica. Najbolji su ružičasti sjajevi, jer sjajne boje i hidratantne formule reflektuju najviše svetla, pritom čineći vaše usne punijima. Za najbolje rezultate upotrebljavajte one koji sadrže mentol. Upotrebljavajte balzam sa zaštitnim faktorom 30 ili više jer UVA zraci razrađuju kolagen. Nanesite ga pre nanošenja olovke za usne i sjaja ili nakon ruža.

Izvor: 24sata.hr

Tagovi: