Ivana Roland: Haljina za Miss Srbije inspirisana je zlatnim paunom

by | decembar 5, 2014

Haute Couture Ivana Roladnd By Rale Radovic Photographer - 0002

Ivanu Roland upoznali smo u aprilu na Serbia Fashion Weeku gde je dobila nagradu za najboljeg mladog dizajnera. Da njena karijera ide uzlaznom putanjom govori činjenica i da je ova devojka, koja je rođena u Srbiji a danas živi u Parizu, imala tu čast da dizajnira haljinu za Miss Srbije Milicu Vukliš, koju će ona nositi na Izboru za Miss sveta 14. decembra u Londonu.

Moja prelepa muza Milica Vukliš inspirisala me je da napravim ovu haljinu. Od početka sam je videla kao zlatnog pauna. Paun je ptica koja je veoma inteligentna, graciozna, po meni najlepša. Toliko krhka, a toliko jaka i samouverena. Kako je vreme odmicalo moja vizija je polako postajala realnost„, započinje priču Ivana.

ivana roland skica

Kako kaže, za izradu ovakve haljine potrebno je između 300 i 360 sati, ali zahvaljujući odličnom timu uspeli su da je završe za 240.

Koristili smo mešavine metaliziranog zlatno-srebrnog satena, satena ivory boje, kao i više vrsta tila u dve boje, žutoj i boji šampanjca. Neizbežan detalj na haljini činilo je nojevo perje koje je uvelo notu prestiža i glamura. S obzirom na tip haljine korišćeno je i više kristala i štasa u različitim oblicima i veličinama„, objašnjava dizajnerka.

Haute Couture Ivana Roladnd By Rale Radovic Photographer - 0027

Haute Couture Ivana Roladnd By Rale Radovic Photographer - 0003

S obzirom na to da živi na relaciji Srbija-Francuska, Ivanu smo zamolili da uporedi stil Srpkinja i Parižanki.

Naše žene imaju svoj stil, mi ne težimo da pošto poto pratimo svetske trendove. Bitno nam je da nas ono što nosimo čini srećnim i privlačnim. Parižanke su vise šik, ne mešaju stilove i nose klasične stvari, uglavnom sive, krem i crne boje, dakle ne eksperimentišu„, kaže Ivana i dodaje: „Moja želja je upravo da spojim ono što sam ponela odavde, što sam još kao mala upijala od svoje majke, koja je za mene žena nepogrešivog stila jer sama diktira svoj trend, sa onim što sam naučila u Francuskoj, a to je da: nešto što je jednostavno može da deluje bogato i očaravajuće!

Novu kolekciju Ivane Roland možemo očekivati na proleće naredne godine. „Već marljivo radim na novim modelima. U pitanju je linija glamuroznih haljina, ali i mnoštvo drugih iznenađenja. Cilj mi je da ostavim svoj pečat u svetu mode time što ću biti drugačija, jedinstvena i predstaviti nešto sasvim novo za sve naše fashioniste„, poručuje Ivana.

Ivana Roland

Ivana Roland

Razgovarala: Milana Kondić, Life Content
Foto: Rale Radović
Model: Mirjana Todorović
Lokacija: Hotel Falkensteiner

Tagovi: