Categories U trendu

Iz prirode na modne piste

Nepresušan izvor inspiracije i svetu mode je priroda sa svim svojim lepotama.

Moda iz prirode

 

Udobnost i praktičnost obavijene romantičnim nijansama, prirodni materijali i cvetni dezeni čine tek deo letnjeg izgleda koji preporučuju brazilske kuće “Marija Bonita Ekstra” i “Akvastudio”. Nežnost, udobnost i romantika. Tako modni stručnjaci opisuju kolekciju za proleće-leto 2010/2011. godine brazilske modne kuće “Marija Bonita Ekstra”. Modeli očigedno inspirisani prirodom, što je dodatno potvrđeno izborom scenografije, predstavljeni su na Nedelji mode u Rio de Žaneiru.

 

 

marija bonita

 

Dizajnerski tim poznate brazilske modne marke inspiraciju je crpeo iz lepog vremena, šarenih bašta, jutarnje svetlosti i pesme ptica, pa su prave biljke, cveće i ukrasno drveće kao deo scenografije predstavljali logičan nastavak. Haljine različitih dužina i dugačke košulje zaslužne su za neobavezan izgled koji karakteriše udobnost. Iako kolekciju čini veliki broj komotnih modela, važan deo predstavljala je i uže krojena garderoba poput šortseva i kombinezona. Kada je reč o printovima, ništa ne asocira na prirodu više nego cvetni dezeni lala i vetrenjača. Materijali koji dodatno doprinose ženstvenom izgledu su meki, poput lana i viskoze. Neki modeli koji su ukrašeni vezom rađeni su ručno, a i minijaturni cvetovi i srca prišivani su veoma brižljivo.

 

marija bonitamarija bonitaU mnoštvu boja koje priroda nesebično nudi, modna kuća “Marija Bonita Ekstra” za narednu sezonu odabrala je nežne nijanse roze i bež, a zarad ravnoteže i ne toliko jarke tonove plave, zelene, crvene i crne. Kaiš, šešir i nakit takođe su u skladu sa motivima prirode, pa čak su u velikoj meri i izrađeni od prirodnih materijala. Kako bi i obuća bila u skladu sa globalnim duhom udobnosti, kreatori su se odlučili da sandale za noge pričvrste trakama. Rezultat je bio očekivan – romantičan, šarmantan izgled. Prema rečima modnih kritičara, kontrast između dosta mirnih tonova garderobe i šminke u neonskim nijansama narandžaste, plave, zelene i pink zaslužan je za “futurističku” atmosferu.

 

Sličan utisak ostavila je i nova kolekcija marke “Akvastudio”. Udobnost je i u ovom slučaju bila primarna, ali nešto manje inspirisani prirodom, dizajneri ove modne kuće pripadnicama lepšeg pola ponudili su interesantne modele fluorescentnih nijansi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

UREĐENJE DOMA