Kako se i uz šta se nose šeširi – pitali smo Anu Ljubinović

Dok nije bilo instagrama, jedan od načina da se dobije inspiracija za modnu rubiku bio je odlazak u radnju ili atelje nekog poznatog kreatora. Zahvalujući instagramu ideje „dolaze iz telefona“. Čim sam ugledala divne šešire koje je kreirala Ana Ljubinković, pomislila – moram da je pozovem, da uradimo priču o njima.

Zabeležila: Brankica Treskavica

Foto: Arhiva Ane Ljubinković

■ Uz kakvu odeću je najbolje nositi ove šešire?
Osobe koje ne vole da mnogo eksperimentišu, ovim šeširom mogu da svoju odevnu kombinaciju učine zanimljivom. Oni, koji prate trendove, neće odoleti bojama šešira i vezu koji je na njima.Volim pastelne tonove, pa sam zato odlučila da moji šeširi budu roze, svetlo plavi, sivi… Savršeno ide uz “trenč”, farmerke i blejzer, može i uz lepršavu haljinu… Ne volim da dajem modne savete, jer mislim da svako treba da to što nosi ugradi u svoju ličnost. Modni magazini i društvene mreže su preplavljeni predlozima, ali ja mislim da nikad ne treba bilo koga kopirati. Nezamislivo mi je razmišljanje u stilu „moram da imama ovakav šorts, majicu i šešir, da bi moj outfit bio super“. S druge strane, postoji hiljadu i jedan primer koji se može slediti, ali to nas može dovesti do „ukalupljenosti“. Bezbroj puta je ponovljeno da nedostaje individualnost.

Foto: Arhiva Ane Ljubinković

Može li se, ipak, reći koliko šarenih stvari možemo da istovremeno imamo na sebi?
Mislim da granice ne postoje, već da od stila konkretne osobe zavisi da li će izgledati kao da radi u cirkusu ili kao modni ekspert. Pravila, zaista, nema! Naravno, lakše je uklapati jednostavne, nego šarene komade odeće, jer za to ipak treba znanje. Meni deluje sasvim u redu da je na galvi moj šešir, na nogama Abo cipele, a između može da bude nešto smirenije. Pitanje je i šta je šareno… Srećete ljude koji su od glave do pete u šarenom, pa kud sve to – tu i šešir ☺ Ipak nije poželjno obući tigrasto, cvetno i tufnasto. Ako imaš roze šešir, rezedo majicu, a svetlo žute pantalone, neko će reći da je to šareno, ali ti ćeš delovati skladno.

■ Da li šeširi “traže” neku posebnu frizuru?
Šešir je idealan kad ne znaš kakvu ćeš frizuru da napraviš. Dovoljno je da opereš kosu i staviš šešir ☺