Lepa svaki dan: 5 trikova kako da blistate tokom jeseni i zime!

by | 18 oktobra, 2018

Mnogo devojaka i žena ima problem sa promenama na koži kako nastupi hladniji period – ako ne u smislu pojave suvoće onda bar u nekom zagasitijem tenu jer sve manje izlazimo napolje, a više vremena provodimo u zagrejanim prostorijama. Da ne biste stalno čekale proleće i leto jer nam je „tada koža divna, kosa meka, ten blistav“ ovih par trikova može učiniti da tako bude tokom čitave godine.:)

 

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

1. Pripremite kožu tretmanom za lice – čak i ako niste od onih koji idu na redovne kozmetičke tretmane i čišćenja, jedan na početku svake sezone može biti dobra priprema. Tretman u kom će kozmetičar ukloniti sve mrtve ćelije kože, očistiti zaostale nečistoće iz pora i dubinski hidrirati kožu može biti pun pogodak i dobar temelj za kućnu negu!

2. Prilagodite kućnu negu godišnjem dobu – redovan piling, hranljive maskice, i bogatija formula kreme za lice su pomoć u hladnim danima, potražite da li vaša krema ima jaču kremu za zimu ili prilagodite liniju ukoliko je potrebno.

3. Nosite šminku kao zaštitu jer žene često zanemaruju da šminka, osim ulepšavanja, ima ulogu barijere i zaštite kože ako je dobro odabrana i nanosi se na prethodno iznegovanu kožu. Dobar tečni puder može biti odličan nastavak nege tokom dana i zaštite od spoljnog uticaja.

4. Promenute rutinu šminkanja – jer je tokom jeseni i zime manje svetla, Sunca i sve je nekako tmurnije i baš zato su u ovom periodu određeni make-up proizvodi sjajni beauty saveznici.Bronzer će dati toplinu tenu (čak i ako se ne konturišete možete širokom četkom preći po licu za mali dašak preplanulosti, ali ne preterujte), ružičasto ili kajsija rumenilo za zdraviji i odmorniji izgled i to naneseno samo na jagodice i highlighter koji će dati blistavost čak i ako je nema napolju – onaj u tečnoj varijanti će doneti i hidriraniji i negovaniji izgled licu. Sve što sadrži neku količinu svetlucavih čestica može izgledati lepo jer nema jakog sunca na kojima se to previše presijava već samo daje blistavost. Boje koje bez izuzetka izgledaju dobro su bronzana, zlatna, braon, burgundy – mešavina ljubičaste i bordo, kao i crvena koja, ako je pravilno odabrana, osveži svako lice.
Mala količina rumenila iznad pregiba oka takođe daje svežinu loicu.

5. Uradite neku od dodatnih procedura nege ukoliko vam je koža baš sklona isušivanju, poput mezoterapije lica koja će vitaminima i mineralima, kao i drugim aktivnim sastojcima iz koktela povećati otpornost i svežinu kože.

Par stvari još čini da izgledamo lepo tokom svakog godišnjeg doba, ne samo zime, ali su možda zimi najvažnije: pijte dovoljno vode, unosite vitamine i minerale, provodite vreme u prirodi i ne spavajte u pretoploj prostoriji jer je to dobro samo za stvaranje podočnjaka i podbulosti. 🙂

Pročitajte i…Lepa svaki dan: Istine i zablude procedura podmlađivanja hijaluronom i botoksom

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top