Mejkap saveti: Izgledajte besprekorno na fotografijama

by | decembar 10, 2013

Kada savladate ove lake trikove, kamera će vas voleti i za tren oka ćete moći da se sredite za fotografisanje. Ideju o davanju novca na profesionalno šminkanje možete odmah da zaboravite!

foto

Besprekorna koža

Za kožu koja izgleda besprekorno na fotografijama trebaće vam malo više pokrivanja. Prvo stavite korektor dve, tri nijanse svetliji od vašeg tena. Nanesite ga na kritična mesta na licu. Zatim stavite puder koji odgovara vašoj boji kože. Za završni efekat i matiranje profesionalci koriste translucentni puder koji ujednavačava ten i dugotrajno štiti od mašćenja kože.

Punije usne

Pomoću ovog trika ćete iscrtati savršeno simetrične i zavodljive usne. Uokvirite usne olovkom koja je iste boje kao i ruž ili nijansu tamnija. Prilikom iscrtavanja olovkom pratite imaginarnu liniju usana koja je nešto malo iznad vaše prirodne linije. Sada pažljivo nanesite ruž i upotrebite četkicu kako biste izjednačili ruž i olovku. Potom savijte maramicu na pola, stavite je između usana i spojte usne. Nanesite translucentni puder na čitavu površinu pre nego što stavite drugi sloj ruža. Za kraj, stavite bezbojni sjaj na samo na sredinu gornje i donje usne.

Savršen nos

Ovaj trik je jednostavan i ne treba vam profesionalni šminker. Sve što vam je potrebno su puder svetliji i tamniji od vašeg lica. Ova tehnika je slična senčenju. Na delove nosa koje želite da suzite ili smanjite, posle korektora nanesite tamniji puder i obrnuto. Na kraj sve fiksirajte kamenim puderom.

Jagodice

Uvucite obraze i nanesite tamnije rumenilo na udubljenja. Sada se nasmejte i na najvišu tačku na obrazima nanesite svetlije rumenilo. Četkica treba da bude dovoljno velika kako bi prekrila celu jagodicu. Nijansa rumenila ne sme mnogo da se razlikuje od vašeg prirodnog tena jer biste mogli da izgledate smešno.

Naglašene oči

Postoji toliko načina kojim možete da naglasite oči. Verovatno imate svoju rutinu i znate šta vam najbolje stoji ali podsećamo vas na zlatno pravilo šminkanja očiju koje uvek važi, a posebno kada se fotografišete. Svetlije senke koristite kada želite da „otvorite“ pogled, a tamnije kako biste im dali zadimljen i mističan efekat. Takozvane „tužne oči“ na fotografijama lako mogu da budu mačkaste samo ako spoljašnje uglove osenčite tamnije.

Autor: Life Content

Tagovi: