Možda je neočekivano – ali ovo je najsvetlija neutralna boja za 2017

by | decembar 10, 2016

Došao je i taj trenutak kada nam je Pantone, lider u lansiranju boja otkrio koja nijansa će obojiti svet mode, enterijera, pa i svet automobila naredne godine! Nova boja treba da unese promenu i svežinu, a igrom slučaja boja za 2017 i jeste takva: sveža!  

A photo posted by Cosmethica (@cosmethica) on

„Ova nijansa zelene je potpuno drugačija od svih boja koje smo imali prethodnih godina, ali sviđa nam se što smo iznenadili sve i predstavili boju koja je pozitivna, vedra, prepuna života, ali i potrebe da restartujete sebe i kompletan život. Ovo je boja prirode, našeg prirodnog okruženja koje je svetlo, okupano suncem i vedrinom,“ stoji u saopštenju kompanije Pantone.

Više o modi za narednu godinu na…Nova kolekcija kreatorke Mirjane Vujčić za proleće/leto 2017

Kakav karakter oslikava ova boja pogledajte na sledećoj strani…

 

A photo posted by PANTONE (@pantone) on

Pantone je do sada birao nekoliko zelenih nijansi za Color of the Year, ali nikada nije izabrao neku tako svetlu i vedru poput Greenery koja treba da nas podstakne na nove početke. Setimo se pre 3 godine je Boja godine bila Emerald, a pre 6 zelenoplava Turquoise, ali obe nijanse su bile zagasite, tamnije zelene od Greenery.

„Ovu boju bi izabrala osoba koja je mudrica, sklona životu na otvorenom, raspoložena za promene i za eksperimentisanje. Izabrala bi je osoba koja živi punim plućima i koja se bez obzira na godine oseća mladoliko. Osoba koja želi da se okruži mirnoćom i pametnim, razboritim i racionalnim svetom, a ne politikom i kompleksnim društvenim pitanjima.“

Tagovi: