MUŠKARAC prvi kaže „volim te“

by | novembar 26, 2009

ljubav, par, muz, zenaMuškarci čarobne reči – „volim te“ kažu, u proseku, posle sedam meseci veze, dok je ženama za to potrebno više od osam meseci, pokazalo je istraživanje.

Britanski magazin „Stella“ anketirao je 2.000 muškaraca i žena koji su izlazili na ljubavne sastanke u poslednjih godinu dana. Rezultat je bio iznenađujuć.


– Iako se smatra da su žene emotivnije, istraživanje je pokazalo da su muškarci, takođe, emotivni. Ponekada čak i emotivniji od žena, ma koliko to nama bilo teško za poverovati – kaže savetnik za veze Dženi Trent-Hjuz.


Osim toga, istraživanje je pokazalo i da se muškarci brže zaljubljuju nego što se to dešava ženama.

 


– To se dešava zato što žene sazrevaju ranije od muškaraca. Kada muškarac kaže „volim te“ to može da bude njegov način suočavanja sa nekim kompleksima ili emocijama koje ne razume. S druge strane, kada žena to kaže, onda ona to, najčešće, i oseća. Kliše je da muškarci koriste ljubav kako bi došli do seksa, dok žene koriste seks kako bi dobile ljubav – kaže Džejms.


S tim u vezi su i podaci, proizašli iz istog istraživanja, da polovina muškaraca ide na sastanke kako bi imali seks, dok to čini svega petina žena.


(MONDO)

Tagovi: