Na aukciji haljina i minđuše Vitni Hjuston

by | februar 21, 2012

Crna somotska haljina Vitni Hjuston i par minđuša koje je nosila u filmu “Telohranitelj”, naći će se na aukciji krajem marta, prenosi danas AP. Aukcionar Daren Džulijen izjavio je da će se ovi i drugi predmeti koji su pripadali pokojnoj pevačici i glumici naći na in memorijam aukciji stvari holivudskih zvezda, zajedno sa štapom Čarlija Čaplina, jaknom koju je Klark Gejbl nosio u filmu “Prohujalo sa vihorom” i palicom Čarltona Hestona iz filma “Deset zapovesti”.

Vitni Hjuston sahranjena je u nedelju i Džulijen smatra da je aukcija njenih stvari “proslava njenog života”, a ne profitiranje od smrti.

Njen život treba slaviti. Ovi predmeti su sa njenom smrću postali istorija. Trebalo bi da budu u muzejima. Ona je živela život i imala karijeru kao niko drugi – smatra on.

Duga crna haljina procenjena je na 1.000 dolara, ali će sasvim sigurno dostići višu cenu, dok su biserne naušnice procenjene na 600 dolara. Ljubitelji Vitni Hjuston moćiće da se nadmeću preko interneta, telefonskim putem ili lično na aukcijama 31. marta i 1. aprila. Predmeti će biti na izložbi od 19. marta u aukcijskoj kući “Džulijens” na Beverli Hilsu, svega nekoliko blokova od hotela “Hilton” gde je Hjustonova umrla 11. februara.

Tagovi: