Categories U trendu

Napravite sami tonik za lice od ružine vodice

Ruža nije samo prelepi cvet koji divno miriše. One su se vekovima koristile u beauty ritualima i proizvodima. Isprobajte ovaj tonik od ružine vodice koji je veoma lako napraviti, a uživanje ga je koristiti.

Roses and a glass phial with on a focus on the phial

Ružina vodica je prirodno, blago sredstvo za zatezanje i može da pomogne u uklanjanju viška ulja sa kože, kao i da je omekša i tonira. Prigodna je za sve tipove kože, jednostavna je i jeftina za pravljenje. Evo šta vam je potrebno:

  • dve ruže za otprilike jednu šolju ružinih latica (ne zaboravite da ih prvo properete)
  • dve šolje ključale vode
  • cediljka
  • jedna veća, sterilisana tegla sa (dovoljno velika da u nju stanu dve šolje tečnosti) sa poklopcem

Toner od ružine vodice pravi se tako što se latice, koje su prethodno proprane, uklone sa ruža i stave u posudu. Sipajte dve šolje ključale vode preko latica i stavite poklopac na posudu. Ostavite vodu i latice sve dok se voda ne ohladi na otprilike sobnu temperaturu. Potom iscedite tonik uz pomoć cediljke i sipajte u staklenu teglu. Ukoliko želite, možete da dodate malo tonika i u manju staklenu teglu, koja će vam biti pristupačnija u kupatilu. Ostatak tonika možete da ostavite još nedelju dana u frižideru.

Pre nanošenja, važno je da ga najpre testirate na unutrašnjoj strani ruke, gde je koža osetljivija, kako biste bili sigurni da niste alergični na neki od sastojaka. Ne zaboravite da najpre očistite lice kako biste uklonili eventualnu šminku ili prljavštinu sa njega, i potom ga nežno obrišite. Tonir možete da nanosite uz pomoć kuglice vate ili tufera, i to pokretima prema gore. Kada vam se lice osuši, nanesite hidratantu kremu.

Izvor: Life Content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takođe zanimljivo!