Odaberite čizme prema obliku tela

by | novembar 19, 2013

Osim dobrih odevnih komada, ženama je veoma bitna i obuća jer par dobrih i kvalitetnih čizama svaku odevnu kombinaciju će učiniti posebnom.

cizme

Savršeno kombinovanje čizama s odećom ponekad se može činiti kao pravi izazov. Bez obzira na to da li volite gležnjače, čizme do ili iznad kolena, niske ili pak na petu, postoje određena pravila i elementi koje bi trebalo uzeti u obzir prilikom odabira savršenog para obuće.

Pre kupovine dobro razmislite o visini pete koju želite, kao i u kojim prilikama nameravate da ih nosite. Ravne čizme su, na primer, praktičnije za svaki dan i moći ćete da ih nosite uz većinu odevnih kombinacija, dok su čizme na petu ipak prikladnije za večernje izlaske.

Čizme na punu petu

Čizme na punu petu su veliki hit i ove sezone. Prednost ovog modela je što se lako kombiniraju, a jednako dobro pristaju punijim ženama, kao i mršavicama. Ako imate kraće noge, birajte špic čizme s punom petom.

Čizme na petu

Čizme na petu savršen su odabir za svečanije prilike kada želite da izgledate elegantno. Korpulentnije žene trebalo bi da biraju čizme na deblju petu, dok mršavim devojkama s više pristaju čizme s tankom štiklom koje će naglasiti njihovu vitku siluetu. Čizme na deblju petu pak više odgovaraju ženama s izraženim bedrima i zadnjicom. U čizmama na petu sa špicastim vrhom izgledaćete samouvereno i seksi.

Ravne čizme

Modni stručnjaci često kažu kako je ravne čizme teško kombinovati i da pristaju samo mršavicama. No, ravne čizme vrlo su praktične i nosive u svakodnevnim kombinacijama, a uz odgovarajuću garderobu, pristaju svima. Ako želite da izgledate elegantno, odaberite klasičan model ravnih čizama. Za moderniji izgled nosite ravne čizme sa nitnama, mašnicama ili nekim drugim ukrasima. Ako pak želite izgledati pomalo „otkačeno“, odaberite bajkerske čizme. A ukoliko želite da izgledate samouvereno nosite duboke čizme.

Sitna građa i kratke noge

Žene sitnije građe i kratkih nogu trebalo bi da nose čizme koje će im vizualno izdužiti noge. Dakle, ako imate kraće noge, birajte čizme na petu. Ako ipak radije nosite ravne čizme, onda ih kombinujte s haljinom ili suknjom iznad kolena. Uz pantalone nosite čizme u istoj boji jer ćete tako vizuelno produžiti celokupnu figuru.

Figura „peščani sat“

Žene građene u obliku peščanog sata, s naglašenim grudima i bokovima trebalo bi da nose čizme sa debljom petom. Odaberite čizme zaobljenog vrha koje će u potpunosti naglasiti vašu ženstvenu figuru.

Oblik kruške

Ako ste građeni u obliku kruške i imate deblje noge birajte čizme koje će vizuelno stanjiti donji deo tela. Najbolji izbor su one s debljom i čvrstom petom. Izbegavajte potpuno ravne i niske čizme do kolena jer će u njima vaše noge izgledati kraće nego što jesu. Umesto toga, odaberite gležnjače ili čizme iznad kolena koje mnogo bolje pristaju vašoj figuri.

Oblik jabuke

Žene građene u obliku jabuke, sa širim gornjim delom tela, te većim poprsjem trebalo bi da nose čizme s punom petom. Uglavnom, kako bi se postigla vizuelna ravnoteža, donji deo tela treba naglasiti sa „težim“ cipelama.

Izvor: Žena.hr

Tagovi: