Organizujte radni sto prema Feng shuiju

by | novembar 15, 2013

Kako biste svoj radni sto uredili prema principima Feng shuija, počnite s baguom – energetskom mapom koja deli bilo koji prostor na devet područja, a svako odgovara jednom delu vašeg života.

sto

Razmislite o jednom ili dva cilja koji su vam najvažniji, bilo da se radi o poboljšanju zdravlja, uspehu ili inspiraciji. Zatim uredite svoj sto na osnovu delova bague koji se poklapaju s tim ciljevima.

Gornji levi ugao: novac

Biljka, mala fontana s vodom ili simbol vode podstiču rast u ovom području. Osim toga, u levi gornji ugao stola možete staviti i neki vredan predmet, poput kristalne vaze, koji će predstavljati vaše bogatstvo.

Sredina stola, levo: Porodica

Ovaj deo stola „rezervisan“ je za porodičnu fotografiju, kako biste negovali dobre odnose sa članovima porodice. Osim fotografije, možete staviti i poklon od nekog člana porodice, drvenu posudu ili lampu. Neka dominantne boje u ovom delu budu plava ili zelena.

Donji levi ugao: Znanje

Ovo je mesto za knjige i ostali pisani materijal koji vam je potreban, zajedno s plavim predmetom, poput sveće, koji će obezbediti energiju za učenje.

fs sto

Gornji deo stola, sredina: Slava

To područje predstavlja vas onako kako vas drugi vide – vaš karakter i imidž. Ovde stavite crvenu lampu ili sveću, vizit karte, neku nagradu ili sertifikat.

Sredina stola, centar: Zdravlje

Neka to područje bude uvek očišćeno, nikada prašnjavo i prljavo. Dajte mu energiju uz pomoć žute ili zelene boje, ili simbola zemlje (cveće, kamenje, školjke).

Sredina stola, ispred vas: Karijera

Ovo je mesto za vaš računar, na čijem je desktopu najbolje izabrati fotografiju vode (mora, vodopada) koja simbolizuje novac. Za nove mogućnosti naglasite zelenu, a za motivaciju crvenu boju.

Gornji desni ugao: Ljubav

Na tom mestu neka stoji fotografija vas i partnera ili ružičasti ili crveni cvet u maloj vazi koji će privući uspešnije veze u vaš život.

Sredina stola, desno: Kreativnost

Ovde stavite dnevnik ili lampu kako biste pojačali kreativnost. Takođe, možete držati raznobojne papiriće iliti stikere, predmete izrađene od bakra, srebra, zlata ili drugih metala.

Donji desni ugao: Važne osobe

Ovde možete držati telefon i mape s projektima i imenima klijenata kako biste ostali povezani s onima koji su vam važni za posao. Dominantne boje bi trebalo da budu siva i srebrna.

Tekst: Life Content
Izvor: Portal Oko

Tagovi: