Ovog proleća nosiće se bejzbol kape

by | februar 18, 2013

Još prošle sezone bejzol kape započele su svoju dominaciju na modnoj sceni. Mnogi svetski dizajneri uvrstili su u svoje kolekcije sportske elemente i dobili savremenu interpretaciju ženstvenosti.

Iako je pre nekoliko godina bilo nezamislivo kombinovati sportsku kapu i šljokice, taj trend je danas opšteprihvaćen. Stoga, baš kao što se patike s platformom kombinuju sa elegntnim suknjama i haljinama, tako su i bejzbolske kape postale modni dodatak koji će se u prolećnoj sezoni nositi uz sve odevne kombinacije.

Modne kuće su ovaj „muški“ asesoar modernizovale i prilagodile ženama. Tako je nova linija odeće Alexandera Wanga definitivno inspirisana američkom sportskom odećom, koju je slavni kreator dopunio minimalističkim, ali vrlo efektnim lakovanim crnim bejzbol kapama.

Urbanu sportsku kolekciju na DKNY reviji takođe su pratile bejzbolske kape, a sličan stajling sa kratkim topovima, i pencil suknjama pokazali su dizajneri Jeremy Scott i Carine Malrino – prvi u prilično ekscentričnom duhu, s mnogo krokodilske i zmijske kože, a drugi u ježnom i romantičnom stilu.

Tekst: Life Content
Izvor: Fashion.hr

Tagovi: