Ponesite pastelne nijanse ovog proleća

by | mart 2, 2015

Revija modne kuće Prada spada među najpopularnije revije na svetskoj modnoj sceni, a ovoga puta donosi nam trend koji će zavladati ovog proleća – pastelne nijanse.

Foto: Sipa

Foto: Sipa

Kreativna direktorka brenda Prada Mijuča Prada nedavno je predstavila novu kolekciju ovog poznatog brenda, a svetski poznavaoci mode već su je svrstali među najbolje kolekcije za nadolazeću sezonu.

Pastelna kolekcija osvaja svojim nežnim i harmoničnim koloritom, koji je na momente u potpunoj suprotnosti sa predstavljenim komadima i materijalima. Ono što primećujemo na prvi pogled jeste to da se dizajnerka poigrala materijalima, pa je koristeći žersej stvorila efekat sunđerastog sci-fi materijala.

Ovakav materijal potpuno je u suprotnosti sa bojama i komadima koji su nežni, pomalo romantični i sa daškom vintidža, a upravo taj sudar suprotnosti čini ovu kolekciju tako interesantnom.

Ono što nas još zadivljuje jeste i Mijučino oštro oko kojim bira savršene detalje, tako da čak i najsitniji detalji na modelima privlače pažnju.

U osnovi, komadi su klasični, ali upravo zbog neobičnog materijala i zanimljivih detalja, oni su sve samo ne klasični. Sigurni smo da će o ovoj kolekciji svi još dugo, dugo pričati.

Foto: Sipa

Tagovi: