Postoji jedna sitnica za koju su istraživači dokazali da vas čini privlačnijim za suprotni pol

by | decembar 7, 2016

Sigurno poznajete neku osobu iz vašeg okruženja koja je dopadljiva svima, koja ima magičnu privlačnost pred kojom i neosvojive tvrđave ruše svoje bedeme? E pa, moramo vam reći da to nema nikakve veze fizičkim izgledom i atraktivnošću, ali evo o čemu je reč…

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ako ste se pitale u čemu je ta tajni sastojak koje neke osobe imaju, dok druge uprkos savršenoj kosi, koži, garderobi, ne postižu ni približno slične rezultate, jedno je sigurno, izgled nije presudan, ali je odgovor vrlo jednostavan.

Najvažnija stvar koja vas čini atraktivnima u očima drugih su vaše emocije. No, to može zvučati vrlo jednostavno, ali ipak nije tako. Naime, samo izražavanje osećaja nije dovoljno – vaši osećaji moraju biti jednostavni i iskreni.

Drugim rečima, nas privlače ljudi čije emocije možemo lako razumeti. Nesvesno tražimo partnera koji ima slične misli i etiku kao mi, a kada pronađemo takvu osobu, podsvesno počinjemo osećati privlačnost prema njoj.

Istraživanje je sprovedeno u Nemačkoj, koja je gledala video isečke žene, koja je izražavala osećaje straha i tuge. Nakon što su pogledali video materijale, zamoljeni su da detaljno opišu svoje utiske.

Pročitajte i… Muškarci su otkrili da ovih 9 neseksepilnih stvari zapravo ženu čine neverovatno atraktivnom

Kliknite na sledeću stranu…

Foto: Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Rezultati su pokazali sledeće – kako su ispitanici više shvatali osećanja koja je osoba ispoljavala tako im je ta osoba bivala sve privlačnija. Istraživači su takođe merili moždane aktivnosti tokom eksperimenta, a kako se ispostavilo, područje mozga koje se bavi privlačnošću prema drugoj osobi, pokazalo je povećanu aktivnost, kada su učesnici eksperimenta bili najviše sigurni u emocije, koje proživljava spomenuta žena.

Dakle, zaključak je da naša sposobnost da lako dekodiramo i prihvatimo nečije emocije, čini to da počinjemo verovati toj osobi. Osećamo da možemo naći zajednički jezik s njom, a upravo je to razlog zašto podsvesno osećamo određenu privlačnost prema njoj.

Pročitajte i… Kako sam se zaljubio na prvi pogled? 4 muškarca objasnila su nam kako to zaista izgleda

Jednostavno je – ne možete nikoga prevariti lažnim saosećanjem, lažnom ljubavlju, lažnom emocijom, dopadanjem ili empatijom. Jednostavno ne možete. Emocije su te koje ni sami ne znamo kako, ali uvek osetimo i samo na njih reagujemo.

Ovde leže odgovori zašto se vaša koleginica više dopada ostalim kolegama, ili zašto vaša cimerka češće nailazi na ostvarene partnerske odnese u odnosu na vas, ili zašto neka nimalo atraktivna osoba pored sebe ima princa. Zato što je iskrena to je jedini odgovor. Živi emociju i prenosi je na ostale.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: