Pregledi i saveti na Sajmu medicine

by | oktobar 12, 2010

Međunarodni Sajam medicine i stomatologije pod sloganom „Za zdraviji život“ počeće 14. oktobra, a tokom njegovog trajanja biće predstavljeni najsavremeniji medicinski uređaji, održana predavanja stručnjaka, ali i organizovani različiti besplatni pregledi.

Sajam medicine

Šef projekta Sajma medicine Jelena Tošić Stojiljković rekla je na konferenciji za novinare da će ovogodišnji 35. po redu Sajam medicine okupiti skoro stotinu domaćih i stranih izlagača, koji će osim komercijalnih usluga predstaviti i edukativni deo svojih programa.

Takođe je dodala da će Ministarstvo zdravlja, koje je pokrovitelj te manifestacije, promovisati svoje akcije „Produži život“, „Srbija protiv raka“, „Prevencija gojaznosti“ i druge.

 

Marketing menadžer Sajma medicine Mugdim Šehalić kazao je da će na Sajmu, koji se završava 16. oktobra, a čiji je pokrovitelj Ministarstvo zdravlja, posetiocima biti na raspolaganju različiti besplatni pregledi poput mamografije, merenja indeksa telesne mase, gustine kostiju, krvnog pritiska, šećera u krvi, antistres programi, masaže i slično.

 

Vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Zoran Rakočević kazao je da će posetiocima na raspolaganju biti i besplatni mamografski pregledi i dodao da je prošle godine na istoj manifestaciji pregledano 570 žena u roku od tri dana, a da su kod 30 njih uočene promene koje su zahtevale dalje praćenje.

 

U okviru 35. Sajma medicine i stomatologije biće predstavljena i vozila Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ali i savremena oprema koju koriste lekari te ustanove.

 

Prema rečima pomoćnika direktora Zavoda Snežane Petrović biće emitovani audiosnimci, zahvaljujući kojima će posetioci moći da nauče kako pravilno da pozovu hitnu pomoć.

 

Ona je navela da će biti prikazani i audiosnimci reanimacije vođene od poziva do dolaska ekipe na teren.
U okviru sajma biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

 

Izvor: Tanjug

Tagovi: