Pripremite osvežavajuću aromatizovanu vodu

by | jul 29, 2013

Ako kod kuće imate jabuke i cimet, pripremite osvežavajuću aromatizovanu vodu. Naribajte jabuke i dodajte ih u vodu začinjenu cimetom. Ohladite je i uživajte.

voda i voće

U nekoliko minuta vodu možete pretvoriti u osvežavajući napitak s okusom koji će biti potpuno zdrav, bez ikakvih veštačkih dodataka, a i nećete trošiti novac na vodu s okusom. Osim s običnom vodom, u ova osvežavajuća pića možete dodati i malo mineralne vode, koja je izvrsno osveženje, pogotovo leti. Kako bi domaća aromatizovana voda bila što bolja, kombinujte prave okuse. Najsigurnija je kombinacija citrusa.

Narežite narandžu, limun i limetu, stavite ih u bocu vode i držite u frižideru. Sjajno će se slagati i ananas i metvica. Listove metvice zgnječite kako bi pustili aromu pa ih dodajte u bocu vode.

Primer jednog recepta:

Sastojci:

  • dve šoljice lubenice, limuna i bobičastog voća
  • grančica metvice
  • voda
  • šoljica leda

Priprema:

U veliku teglu ulijte vodu. Dodajte joj metvicu. Nakon toga umešajte narezano voće pa ubacite kockice leda. Zatvorite teglu i ostavite je u frižideru. U zavisnosti od toga koliko snažan okus aromatizovane vode želite, toliko dugo neka stoji. Za lagano aromatizovran okus dovoljna su tri sata. Ovako pripremljenu vodu procedite pa u frižideru može stajati i dve, tri nedelje.

Izvor: 24sata.hr

Tagovi: