Recite nam koji ste znak i otkrićemo vam tajnu savršene linije – prvi deo

by | maj 23, 2017

Ako vam kažemo da dijeta nije put do savršene linije, da li ćete nam verovati? Ne morate nama, ali evo šta zvezde kažu. Danas će nam zvezde pričati o Ovnovima, Bikovima, Blizancima, Rakovima, Lavovima i Devicama, a sutra o ostalih šest znakova.

Ovan
Po prirodi nestrpljivi, žele sve sada i odmah – pa tako i hranu! Bolna tačka svakog Ovna jeste brza hrana bogata ugljenim hidratima.
Za početak prestanite da gutate hranu, uživajte u njoj. Kao pravi zavisnik od ugljenih hidrata treba da imate na umu da je preporučeni dnevni unos kalorija do 2.200. Zdravo mršavljenje podrazumeva oduzimanje 500 kalorija dnevno.

Bik
Voli hranu u svim etapama, od biranja namirnica, preko pripreme, do konzumiranja. E sad, to ima i negativnu stranu – kilograme!
Naučite da budete umereniji. Umesto da sve strpate u jedan dan – napravite nedeljni plan, pa tako brauni ostavite za ponedeljak, pitu s višnjama za utorak, štanglu čokolade za sredu…

Blizanci
U hrani uživaju kao i u životu, punim plućima. Ipak, uživanje u raznovrsnosti može ih koštati i koji kilogram više.
Morate konzumirati hranu iz svih grupa namirnica. Najviše vam odgovara laganija mediteranska ishrana, raspoređena tokom dana u više obroka do po 300-400 kalorija.

Foto: Pixabay

Rak
Bez mlečnih proizvoda, i to u većoj količini, ne bi mogli da zamisle dan, pa često i preteraju s unosom masti.
Hidrirajte se! Pijte što više vode, a osećajte se slobodnim da se zasladite i ponekim niskokalorijskim gaziranim pićem, tako da uopšte nećete osetiti opterećenje da gubite kilograme.

Lav
Kao pravom predstavniku mačaka, Lavovima je meso neophodno da bi normalno funkcionisali, ali oni često izgube kontrolu.
Ne volite ni samu pomisao na to da ćete se nečega odreći, pa tako prezirete reč ”dijeta”. Vi ste ljubitelj hrane koju vam drugi pripreme, a to može zapravo biti i dobro, jer će neko drugi tako kontrolisati vaše porcije.

Devica
Device su perfekcionisti koji često nemaju problema s hranom, ali pravi rizik preti onda kad u nameri da se zdravo hrane preteraju s unosom onoga što misle da ne goji.
Pošto bez hleba ne možete, birajte onaj integralni i uštedite bar 200 kalorija dnevno. I prestanite da izbegavate slatkiše. Šećer će vam pružiti preko potrebno zadovoljstvo spakovano u npr. jednu limenku niskokaloričnog gaziranog pića.

Pročitajte i… U junskom broju L&Z: Testiramo šest najpopularnijih programa ishrane!

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: