Sedam načina za neobičnu upotrebu jajeta

by | novembar 23, 2013

Osim što je zdravo, hranjivo i može se pripremati na bezbroj načina jaje je veliki prijatelj vaše kože i vaših kućnih ljubimaca, a možete ga koristiti i u svom domaćinstvu.

1-75-delicious-ways-to-cook-eggs-whole-eggs-bowl-lgn

1. Žumanjce za suvu kožu
Žumanjce umutite i nanesite ga na lice. Lezite i odmarajte dvadesetak minuta, a nakon toga lice isperite mlakom vodom. Žumanjce hidrira kožu i čini je mekom.

2. Belanjce za masnu kožu
U belanjce dodajte pola kašičice meda, izmešajte i nanesite na lice. Ostavite da odstoji oko 10 minuta i potom isperite lice mlakom vodom.

3. Belanjce kao lepak
Osim što kolačima daje sjajnu glazuru belanjce vam može poslužiti kao lepak. Ono može zalepiti papir, karton i tkaninu.

4. Ljuska od jaja za čišćenje
Ljuske od jaja vrlo temeljno će očistiti tvrdokornu prljavštinu i masne naslage na vašem posuđu. Sitno sameljite ljuske od jaja i pomešajte ih s nekoliko kapi deterdženta za suđe. Sredstvo nanesite na sunđer i dobro izribajte tave, lonce i rernu.

5. Voda od kuvanih jaja
Nakon što skuvate jaja ne bacajte vodu u kojoj su se kuvala. Ostavite ih da se ohlade i njima zalijte kućno bilje i time ih nahranite.

6. Ljuske kao dodatak hrani za pse
Ljuske od jaja su prepune kalcijuma i zato ih ne bi trebali bacati, posebno ako za kućnog ljubimca imate psa. Sameljite ih u prah i pomešajte sa psećom hranom. One će nahraniti kosti i zube vašeg četvoronožnog prijatelja.

7. Jaje protiv iritacija na koži
Sveže jaje potopite u čaši jabukovog sirćeta. Ostavite ga da tako odstoji dva do tri dana, a nakon toga ga upotrebite kao oblog za upaljeno ili iziritirano mesto na koži. Odlično će poslužiti i protiv uboda.

Izvor: Zadovoljna.hr

Tagovi: