SEKS NA EKS: Muškarci ne pitaju zašto!

by | avgust 21, 2009

seks za jednu noc lepota i zdravlje


Opšte je poznato da su muškarci spremni za seks dok si rekao keks, a kako sada stoje stvari, ništa se značajno nije promenilo u skorijoj prošlosti. Istraživanja i dalje pokazuju da se pripadnici jačeg pola skloniji od žena da potraže i dobiju seks na brzaka, intimu za jednu noć, ono što se dogodi samo tad i nikada više.

MUŠKARCI: DAJ ŠTA DAŠ
Do ovakvog zaključka došli su britanski naučnici koji su analizirali odgovore 860 američkih, nemačkih i italijanskih studenata i studentkinja. Od akademaca je zatraženo da zamisle kako im prilaze osobe suprotnog pola koje se mogu opisati kao „pomalo neatraktivne“, „umereno privlačne“ i „izuzetno privlačne“. Studenti su morali da odgovore da li bi prihvatili da sa takvom osobom izađu na sastanak, odu u njen stan i završe u krevetu.
Ono što je u ovom istraživanju bilo zanimljivo svakako je činjenica da se momci nisu mnogo sekirali oko toga kako neka dama izgleda! Rezultat je pokazao da bi ovakvo blic poznanstvo prihvatilo 427 muškaraca koji nisu pridavali veliku pažnju kategoriji privlačnosti suprotnog pola!

ŽENE BIRAJU PO IZGLEDU
Za razliku od njih večina žena je ili odbila ovakvu mogućnost ili odgovorila da „mora o tome da razmisli“. Upravo zbog toga je profesor Ahim Šucvol, šef katedre za psihologiju britanskog Univerziteta Brunel, zaključio da bi muškarac s kojim bi žene bile spremne na neobavezujući seks morao biti ili izuzetno fizički privlačan ili ekstremno šarmontan, inteligentan i duhovit.
I dok muškarci nisu baš potpuno neosetljivi na privlačnost žene koja ih izaziva na seks, žene imaju mnogo više standarde i pre će prihvatiti ‘neobavezujući seks’ sa privlačnijim muškarcem nego sa manje privlačnim – bez obzira na druge kvaliteta„, napisali su autori istraživanja u studiji objavljenoj u časopisu „Human Nature“, koje prenosi „Mondo“.

Tagovi: