SFW: Bata Spasojević napravio šou na pisti (4. dan)

by | april 26, 2015

Veliki broj ljubitelja mode je četvrtog dana Nacionalne nedelje mode došao da pogleda revije održane u Master centru Novosadskog sajma. A kako i ne bi, kada je program za subotu bio zaista atraktivan.

Dizajneri koji su ovog dana predstavili predstavili svoje kolekcije su Andrea Lazzari iz Italije, Marina Mićanović, MI-RO iz Grčke, te domaći kreatori Milena Radović, Danijela Božić i Bata Spasojević. U publici smo tokom revija primetili Maju Gojković, Boška Jakovljevića, Vesnu de Vinču.

Bata Spasojević

Bata Spasojević

Bata Spasojević je na Serbia Fashion Week-u uspeo da prevaziđe samog sebe, kako odličnom modnom prezentacijom,tako i atraktivnim scenskim nastupom.

Bata Spasojević

Bata Spasojević

Manekeni su na scenu izašli sa fantomkama i oružjem koje su uperili ka publici, a sve to je propraćeno zvučnim efektima pucnjeva. Međutim, niko u prepunoj sali nije „zalegao“ na pod, nego su svi uživali u scenskom spektaklu koji je Bata Spasojević priredio.

Bata Spasojević

Bata Spasojević

U izradi kolekcije dizajner se odlučio za manufakturni rad. Inspiraciju je, kao i do sada, tražio u muzici koja za njega ima posebnu vrednost. U okviru kolekcije mogla se videti nesvakidašnja muška kolekcija u pretežno crnoj boji sa crvenim detaljima.

Bata Spasojević

Bata Spasojević

Danijela Božić teži ka visokoj modi, a na Serbia Fashion Week-u je uspela u tome da upravo takvu kolekciju približi domaćoj publici.

Danijela Božić

Danijela Božić

Etno motivi su joj bili inspiracija, a odevni komadi su namenji snažnoj i samouverenoj ženi, koja u njima treba da se oseća kao kraljica.

Danijela Božić

Danijela Božić

Marina Mićanović je napravila značajno drugačiju kolekciju time što je uvela jarke boje. I ovoga puta je ostala dosledna po pitanju krojeva i geometrije.

Marina Mićanović

Marina Mićanović

Publika je imala priliku da vidi i reviju Milene Radović, a predstavili su se i italijanski dizajner Andrea Lazzari i grčki kreator Mi-Ro.

Milena Radović

Milena Radović

Subota je na Serbia Fashion Week-u bila dan rezervisan sa proglašenje pobednika takmičenja mladih talenata dizajna (Fashion Talent Design Competition). Žiri je radio u sastavu: Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Week-a i Nacionalne komore za modu Srbije, Eymeric Francois, renomirani francuski dizajner, Patric Laffray, direktor Esmod akademije iz Pariza i Philippe Angelotti, ekspert u oblasti komunikacija u modi.

Na nivou Srbije za na najboljeg mladog dizajnera proglašena je Ivana Mišić, a na evropskom nivou prvo mesto osvojila je Patricia Blin.

Ivana Đurić/Zorica Jadranski

Ivana Đurić/Zorica Jadranski

Andrea Lazzari/Mi-Ro

Andrea Lazzari/Mi-Ro

Photo by: M.Ristić, D.Žigić, I.Pejak, V.Ivošević, S.Anđelković

Tagovi: