STIŽU nam Sezarija Evora, Josipa Lisac i Kris Ria!

by | septembar 4, 2009

Koncert Sezarije Evore, 6. oktobra u Sava centru, prvi je projekat novooformljene koncertne agencije „Line Up“, koja je najavila i koncerte Josipe Lisac (28. oktobar, Sava centar) i Krisa Rie (5. februar, Sava centar).

 

Cesaria Evora

 

Sezarija Evora, „bosonoga diva sa Zelenog rta“ (uvek nastupa bosa u znak podrške siromašnim ljudima u svojoj zemlji), pred beogradsku publiku stiže 6. oktobra u sklopu promocije albuma „Rogamar“. Pesme s ovog izdanja simboličnog naslova, u prevodu znači „molitva mora“, Evora je uradila u svom rodnom mestu Mindelo, u saradnji s mladim lokalnim umetnicima i tekstopiscima, pri čemu je ostala dosledna svojoj fuziji muzičkih stilova – od portugalskog fada do brazilske sambe.

 

I hrvatska diva Josipa Lisac vraća se s novim materijalom – album „Živim po svome“, koji je dostupan i na našem tržištu, objavila je posle osmogodišnje diskografske pauze i posvetila ga svojoj najvećoj ljubavi, pokojnom hrvatskom muzičaru Karlu Metikošu. Naravno, na repertoaru će se naći i njeni stari hitovi, a nakon beogradskog nastupa 28. oktobra u Sava centru, Josipu će 29. oktobra čuti i novosadska publika u Srpskom narodnom pozorištu.


Organizatori iz agencije „Line Up“ potvrdili su i koncert slavnog bluzera Krisa Rie, koji bi trebalo da se održi 5. februara u Sava centru. Ria promoviše izdanje „The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes“ (2008), ali neće propustiti ni da podseti publiku na hitove kao što su „On Te Beach“, „Road To Hell“, „Blue Caffe“…

 

Izvor: 24 sata

 

Tagovi: